22 Şubat 2011 Salı

Ağlayan Pasta

Nefis çikolatanın tadı ile damakların bayram ettiği, misafirlerin "hımmm! bu neymiş böyle, çok lezzetli" sözlerinin havalarda uçuştuğu, ev sahibinin en sevdiği manzara olan boş servis tabağını masadan kaldırdığı ve malesef azıcık kilo yapıcı bu harika tat ile tanışmadıysanız henüz, tarifi verdim işte tanışın artık :)
 
Malzemeler:

Keki İçin:

- 4 yumurta
- 3 fincan şeker
- 3 fincan un
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakalın kabuğu
- 2 su bardağı süt

Kreması İçin:

- 1 su bardağı süt
- 1 paket krem şanti

Çikolata Sosu İçin:

- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı kakao
- 80 gr. çikolata
- (veya 1 paket hazır çikolata sosu üzerindeki tarife göre)

Yapılışı: Kekin yapımı için yumurta ve şeker iyice çırpılarak üzerine 2 yemek kaşığı süt ve kakao ilave edilir. Bir süre daha karıştırılarak kabartma tozu ve vanilin de ilave edilir. Homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpılarak önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında yarım saat pişirilir. Kek fırından çıkarılır çıkarılmaz üzerine 2 su bardağı süt her tarafına eşit olacak şekilde dökülerek soğumaya bırakılır. Kek iyice soğuduktan (Kek tam soğumazsa krem şanti kekin sıcaklığı ile eriyebilir.) sonra süt ile hazırlanan krem şanti tüm kekin üzerine yayılır. Çikolata sosu için gerekli tüm malzemeler küçük bir tencere içerisine alınarak sürekl karıştırmak sureti ile pişirilir ve soğumaya bırakılır. Çikolata sosu soğurken üzerinin kabuk tutmaması için arasıra karıştırılmalıdır. Sos soğuduktan sonra kekin üzerine yayılır. Buzdolabında 1-2 saat kadar soğutulduktan sonra servis yapılır, afiyetle de yenir :)

16 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Bende 1 tabak istesem:))
Söz boş vereceğim sana:))))

Ellerine sağlık Nevalcim

Adsız dedi ki...

süperrrrrrrr harika tanks saliha

Şehnaz dedi ki...

süpermiş..bende alsammı ama böyle bir lezzete kimse hayır diyemez ..ellerine sağlık canım..

lezzet sarayı dedi ki...

oooohh süper olmuş ellerine sağlık.dün bloğumda bir duyuru yapmıştım destek olursan çok sevinirim.

Saglıklımutfak dedi ki...

Adı ağlatan ama yedikçe güldüren pasta:) ellerine sağlık canım.

Gülcan dedi ki...

çok güzel görünüyor elinize sağlık sevgiler.

fuat gencal dedi ki...

Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.

Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

iyi günler, Cumartesi misafirlerim gelecek bu pastayı perşembeden yapmak istediğimde nasıl yapabilirim.

Rozerin'in Annesi dedi ki...

harika gorunuyor..ellerinize saglik..sevgiler..

YeMeK vAkTi dedi ki...

Limonlu kekim fırından çıkınca su bardağı su'mu dökülüyor???Ben hep süt dökerdimde yanlışlık yok dimi Nevalcim...

Görüntü her zamanki gibi çok özenli ve nefis ellerine sağlık :)

Limonlu Kek dedi ki...

Aylinciğim, dikkatini seveyim, evet yanlışlık var, sayende hemen düzelttim tabii ki süt olacaktı, teşekkür ederim :) Sevgiler....

Adsız olarak yorum bırakan arkadaşım, bence perşembeden değil de cuma akşamından yap bence, iki gece beklemesin. Cumartesi için şimdiden kolay gelsin...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ay nefis bir lezzet benim için 1 dilim kaldı mı:))
ellerine sağlık arkadaşım

ebru dedi ki...

Ne kadar lezzetli bir pasta değil mi Neval. Ellerine sağlık. Bizim evdekilerde çok seviyor bu apstayı.

Aybike Ceylan dedi ki...

Eline saglik Limonlu kekim,
Adini hep duydugum ama bir turlu yapanmadigim kek.

Sevgi ve selamlar...

çeşnici Handan dedi ki...

Tarifi aldım ve hemen yapacağım nefis olmuş ellerine sağlık canım.

Tümay Öztürk dedi ki...

Adı ağlayan ama yerken güldüren bir pastadır bu:) Bende istiyoruuuumm:(( Ellerine sağlık:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...