26 Eylül 2011 Pazartesi

Çökertme Kebabı

Aslında zor gibi görünen, gerçekte ise oldukça kolay ve bir o kadar da lezzetli bir kebap "Çökertme Kebabı" Bodrum Kebabı olarak da bilinen bu kebabı, et-patates-yoğurt kombinasyonundan hoşlanıyorsanız çok seveceğinizden eminim. Hele mutfağınızda Airfryer'iniz varsa 40 dakikada sofranızda, benden söylemesi :)

Malzemeler:

- 3 dilim antrikot veya kontrfile dana eti
- 3 adet iri boy patates
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- kızartmak için sıvıyağ (Airfryer için 1 yemek kaşığı sıvıyağ)
- 3-4 dal maydanoz

Yapılışı: Patateslerin kabukları temizlenerek kibrit çöpü büyüklüğünde ince ince kıyılır. Bol sıvıyağ içerisinde kızartılarak bir kenara alınır. (Airfryer için 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlanarak 200 derecede 20 dakika pişirilir.) Etlerin üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürülerek ızgarada pişirilir. (Airfryer için bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürülerek 200 derecede 20 dakika pişirilir.) Etlerin pişmesine yakın, bir tava içerisinde toz biber ile birlikte tereyağı kızdırılır. Patatesler servis tabağına alınır, üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Etler jülyen (uzun şeritler halinde) kesilerek yoğurdun üzerine yerleştirilir. Kızdırılmış biberli tereyağı etlerin üzerinde gezdirilir ve maydanoz ile süslenerek servis edilir.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Nevalimin elinden çıkmış hemde bol kahkahı,hep pozitif hep pozitif yenmezmi canım benim

Elif'in defterinden dedi ki...

Çok acıktım ama ben yaa :( Ellerinize sağlık.

sıskakız dedi ki...

Çökertme kebabı sanırım 2009 yılbaşına girerken yaptığımız bir yemekti ailece parmaklarımzı yemiştik, ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...