26 Ekim 2011 Çarşamba

Patates Pastası

Aslında arkadaşlarla buluştuğumuz onlarca masa, onun iki katı kadar da tarif yazılmak için sırada bekliyor. Tam bu sabah artık yeni bir post yayınlayayım derken, bakıyorum çok üzücü bir olay gerçekleşmiş, ne tadım kalıyor, ne de tuzum. Bunca yaşanan acı ve felaket varken, işte bu da şu günkü eğlencemizden demek çok anlamsız kalıyor. Dünyaya sürekli pozitif bakmak isteyen ben bile geleceğe artık endişe duyarak baktığımda bundan da korkuyorum. Önce şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, geride kalanlara da sabır. Van'da ki kardeşlerimizin de yaraları bir an önce sarılır inşallah. Her deprem hikayesinde İstanbul depreminde yaşadıklarım gözümün önüne geliyor, boğazıma bir yumru oturuyor. Ölenlere rahmet diliyorum, yaralılara acil şifalar, umarım herkesin hem vücudunda, hem de ruhunda açılan yaralar çabuk iyileşir. Vee artık lütfen ama lütfen herşeyi gerektiği gibi yapalım. Para herşeyin önüne geçmesin, biraz da kendimiz kadar başkalarını düşünelim lütfen.....
Gelelim patates pastasına, biraz buruk bir ruh halim olsa da hem lezzet açısından süper, hem yapım bakımından çok pratik, hem de masada göz dolduran patates pastasının çay masaları için ideal olduğu iddiasındayım.

Malzemeler:

(Kişi başı)
- 1 adet iri boy patates
- 1 adet haşlanmış yumurta
- 2-3 dal dereotu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- tuz

Yapılışı: Patatesler iyice haşlanarak püre haline getirilir. Yumurtalar sarıları da dahil olmak üzere minik küpler halinde doğranır. Diğer tüm malzemeler karıştırılarak kalıp içerisine hafifçe bastırılmak sureti ile boşaltılır. 1-2 saat buzdolabında bekletildikten sonra kalıptan çıkarılarak üzeri arzu edildiği gibi süslenerek servis edilir. (Ben 22 cm.lik kalıba 5 adet iri boy patates kullanarak yaptım, tam olarak yetti)

9 yorum:

fatosun mutfagından... dedi ki...

çok şık bir sunum olmuş..ellerine sağlık canım..sevgiler...

mutfagabuyrun dedi ki...

çok güzel bir sunum olmuş canım.tablo gibi.ellerine sağlık.sevgiler.

durutarifler dedi ki...

Gerçekten harika görünüyor limonlu kekim.
çok şık.
Ellerine sağlık.
Sevgiler

Unknown dedi ki...

çok şık ellerine sağlık sevgiler

SULTANLARIN DÜNYASI dedi ki...

ellerine sağlık canım harika bir sunum

Limon çiçekleri dedi ki...

Hep merak ediyorum bu pastayı ama eninde sonunda yapıam.Ellerine sağlık.

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık

Aylin TÜRKŞEN AYSEL dedi ki...

Aynı ruh halindeyiz. Hayat devam ediyor diyerek yazıp çiziyoruz işte. Tarifin ihtişamlı görüntüsü beni benden aldı. Gözüm doydu taa buralardan.

LEZZETİKRAM dedi ki...

renklerine bayıldım bu pastanın canım eline sağlık :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...