8 Aralık 2011 Perşembe

Nar Ekşili ve Limonlu Piliç But

Siemens Fırın ile pişirdiğimiz ve kısa zamanda hazırlayarak , ardından hemen masalara oturup afiyetle yediğimiz bir lezzet oldu bu tarif. Bize verilen tariflere göre yapılan karamelize soğan, benim damak zevkime göre epey bir tatlı geldi, o yüzden şeker miktarını azalttım. Eğer siz daha tatlımsı tatlardan hoşlanıyorsanız, şeker miktarını 2 katı alabilirsiniz.

Malzemeler:
- 4 adet kemiksiz piliç but
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 5 dal taze fesleğen (veya nane)
- 4 diş sarımsak
- 100 gr. arpacık soğanı
- 100 ml. zeytinyağı
- tuz, karabiber

Karamelize Soğan Garnitürü İçin:
- 2 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- tuz, karabiber

Yapılışı: Fesleğen yaprakları, ince ince kıyılmış sarımsaklar, temizlenip ortadan ikiye bölünmüş arpacık soğanları, limonun suyu, nar ekşisi, zeytinyağı ve baharatlar aynı kabın içerisine alınarak iyice karıştırılır. Tavuk butları, hazırlana bu karışıma yatırılarak yaklaşık 20 dakika marine edilir. 20 dakikanın sonunda tavuklar fırın tepsisine alınarak, önceden ısıtılmış, 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirilir. Garnitür için; soğanlar piyazlık olarak (ay şeklinde) ince ince doğranır. Bir tava içerisine şeker konularak orta ateşte renk değiştirene kadar çevrilir. Ardından soğanlar ve zeytinyağı ilave edilerek, altın rengini alana dek kavrulur. Piliç butları, hazırlanan karamelize soğanların üzerine konularak servis edilir.

3 yorum:

hilal dedi ki...

soğan bana da çok şekerli gelmişti.. ama tarif ve sunum süper..ellerimize sağlık, afiyet olsun.. bol bereketli bir yıl olsun inşallah :)

Gökce dedi ki...

hmmmm denemeye değir ben şeker tadının baskın olduğu tuzluları pek sevmem ama sizin gibi az şekerle denemeye değer..ellerine sağlık

FERZAN dedi ki...

eline sağlık çok güzel olmuş,sunumda harika..:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...