23 Aralık 2011 Cuma

Sıcacık Bir Buluşma Mekanı: B&N

Geçen hafta, gerçekleşen pek çok etkinlikle oldukça hareketli geçti, hatta evde oturmayı özlemeye başladığımı itiraf ediyorum :) Etkinliklerinden birinde bazı can sıkıcı olayların gerçekleşmesi ile kalbim buz kesse de, negatif enerjinin bir kısmını Sevgili Tümay'ın sarı şeker, toz pembesi, tatlı kızı Simay'ın doğumgünü partisinde, son kalan kırıntıları da Şef Hüseyin Kurt'un yeni açtığı sımsıcacık mekanı B&N'daki brunch davetinde attık gitti. Umalım ki hep gerçek dostlar arasında, göstermelik olmayan samimiyetlerde ve mekanlarda buluşalım.

Şef Hüseyin Kurt ve ortağı Yıldız Tunçay Hanım'ın birlikte açtıkları B&N (Burger ve Noodle) içeri girer girmez sizi evinde hissettirecek çok sıcak bir mekan olmuş, böylesi bir yeri hayal etmemiştim inanın :) Açık mutfağı ile pişen her şeyi gözlerinizle gördüğünüz mekan, ahşabın sıcaklığı ve yılbaşı konseptine uygun kırmızının baskın olduğu süslemeleri ile gönlünüzü fethedecek :)
Tabii mekanın güzel olması bir yere kadar değil mi, yedikleriniz, hatta sunum da bir o kadar önemli benim için. İşte o konuda da ben B&N'ye tam not veriyorum. Tamamen el yapımı meyve kokteyleri, reçeller, börekler, çıtır çıtır tazecik yeşillikler, meyveler, göz dolduran şık kahvaltı sunumları ve daha bir çoğu B&N'de. Yoğunluktan bunaldığınızda, gözüm şöyle güzel birşeyler görsün, karnım da doysun diyorsanız Ataköy Marina'da İDO'nun hemen yanında B&N'ye uğrayın bence :) Misafirperverliği ile bizleri evilerinde ağırlanmış gibi hissettiren Sevgili Hüseyin Kurt ve Yıldız Tunçay'a ve bizleri bu mekanla tanıştıran Sevgili Yasemin'e teşekkürler...

11 yorum:

İnci Yemek dedi ki...

Nevvalim, samimi hoş sohbet dolu bir gün olmuştu:)mekan çok güzel fakat ev sahiplerinin bunda çok payları var elbette.
öperim seni canım.mutlu hafta sonları dilerim...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ben yokum tabi buz kesip üşürsünüzzzz:)))canım benimmmm çok özledim çoook

Saglıklımutfak dedi ki...

Bende şimdi yazmak üzereydim. gerçekten çook keyifli bir etkinikti ;)))

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Nevalcim ne güzel yazmışsın arkadaşım. Gerçekten keyif aldıgımız bir sabahtı, insan kendine deger verildigini bilmek istiyor. seni öperim

sevil şahin dedi ki...

Nevalim o gün o kadar eğlendim ki anlatamam gerçekten harika ve sıcacık bir yer olmuş. Bana da yakın nasılsa sık sık mekanım olacak orası :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Neval'im bayılıyorum senin şu anlatımına, gözüm açık orada olduğumun hissini verdiriyorsun insana. Seni görmek çok güzeldi canım benim.

BAL ANNE dedi ki...

mekanın sıcaklığı fotolardan bile yansıyor....sevgiler

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Çok güzel bir mekan olduğu anlatma enerjinizden ve fotoğraflardan anlaşılıyor:)

LeylaK dedi ki...

nefiss, çok güzel olmuş bence çok iyi yapmışsınız :) yapanların ellerine sağlık .

Kahve Dükkanı

Adsız dedi ki...

Konu: Basınçlı Fritöz ve Chitir Chicken

Sayın Site Üyeleri,

Müşterilerinize ve misafirlerinize sunabileceğiniz hem ekonomik hem de lezzetli pişirme yapan fritözümüzle ilgili kısaca bilgi vermek istiyoruz. Ürünümüz Türkiye’de Kentucky FRIED CHICKEN olarak bilinen tavuk kızartmasını pişiren KUROMA Marka, İngiliz Malı Fritözümüz endüstriyel mutfaklarda tamamıyla ekonomik, lezzetli ve pratik çözümler üretmektedir. Yazımın devamında size bu makinenin çalışma prensipleriyle ilgili daha fazla bilgi veriyorum.

Ayrıca sitemize girerek ( www.chitirchicken.com ) makine ve ürünlerimizle ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İrtibat için: 0 232 207 21 51 – 0 541 734 21 51 nolu telefonumdan bana ulaşabilirsiniz.

Basınçlı kızartma genel olarak tavuk parçaları için kullanılır. Tavuk parçalarının üzerindeki kaplamanın mükemmel bir şekilde olması dış yüzeyinin çıtır çıtır, içinin ise yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar. Uluslararası mutfaklarda bu şekil pişirme yöntemiyle ortaya çıkmış tavuk ürünlerine SOUTHERN FRIED CHICKEN (GÜNEY USULÜ TAVUK) adı verilir.
Basınçlı kızartma makinesi pişirme sırasında içinde oluşan basınçla pişirdiği ürünlerin suyunun dışarı çıkmasını engeller ve ürünün yağı da çekmesini engellemiş olur. Böylece ürünlerin kendi doğal suyunda pişmesini sağlar. Bu da pişirilen ürüne ekstra bir doğal lezzet sağlar.
Ayrıca basınç sayesinde ürünler diğer pişirme yöntemlerinde gerekli olan süreyi yaklaşık 3 / 4 oranında kısaltır. Yani pişirme süresi de çok kısadır.
Bu özelliklerinden dolayı basınçlı kızartma makineleri mutfak endüstrisinde çok gerekli ve önemlidir. Ve hızla yaygınlaşmaktadır.

Tümay Öztürk dedi ki...

ewet gerçekten sıcacık ve güzel bir brunch oldu:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...