22 Şubat 2012 Çarşamba

Linzer Tart


Soğuk kış günleri deyince gözümün önüne hep sisli-puslu bir sokak manzarası, sıcacık bir ev, rahat bir koltuk, yanındaki masada sıcak bir fincan limonlu çay ve bir dilim kek canlanıyor. Ancak bu kez soğuk kış gününün bana hatırlattığı bir dilim kek değil, bir dilim linzer tart, hem de dışarıdaki soğuğa inat, bir top vanilyalı dondurma ile :)

Malzemeler
- 220 gr un
- 135 gr tereyağı
- 75 gr pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 50 gr toz fındık
- 50 gr file fındık
- 200 gr marmelat veya reçel
- 20 gr soğuk jöle (üzerine sürmek için)

Yapılışı: Un bir kaba elenerek içerisine tereyağı, pudra şekeri, toz fındık ve yumurta ilave edilir. Hamur  homojen bir kıvama gelinceye kadar yoğurulur. Yoğrulan hamur 1 saat kadar buzdolabında dinlendirildikten sonra unlu bir tezgâhta merdane ile 1 santim kalınlığında açılır. Hamur yağlanmış tart kalıbına yerleştirildikten sonra kalıbın dışına sarkan fazlalıkları kesilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Hamurdan kalan parçalar toplanarak biraz unlanır ve bir rende ile rendelenir ve içerisine file fındık ilave edilir. Pişen tart fırından çıkartılarak üzerine sevdiğiniz bir reçel veya marmelat sürülür. Üzerine rendelenen file fındıklı hamuru serpilir. Tekrar fırına konularak 20 dakika daha pişirilir. Pişen tartın üzerine, parlak görünmesi için bir fırça yardımı ile soğuk jöle veya bal sürülerek ve soğumaya yakın servis edilir.

6 yorum:

Eda Günaydın dedi ki...

Vav süper bir tarif en kısa zamanda deneyeceğim , sizinde ellerinize sağlık.

sevil şahin dedi ki...

hımmm süper ellerine sağlık canım benim

OYOSH dedi ki...

Eline sağlık Limonlum..Görüntü süper..Sevgilerimle..

can dedi ki...

hımm süper

Elif'in defterinden (mndlna) dedi ki...

Mis missss, ohhh ne de güzel olur. Olsa da yesekk yaa

nilay dedi ki...

Bunu bekliyordum zaten
Deneyeceğim mutlaka
Sevgiler

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...