6 Mart 2012 Salı

Upper Crust Pizzeria'da Tadım Günü



Upper Crust Pizzeria'yı duymayanınız var mı? Eğer varsa da şu aşağıdaki fotoğraflara bir göz atın bakalım, en kısa zamanda duymanızı ve tadmanızı şiddetle tavsiye edeceğim çünkü ;) Menşei Amerika Boston olan Upper Crust, "paketle evde ye" akımına alternatif "dilim pizza al, kıvır, yiye yiye eve git" akımını destekliyor.


Ama "ben rahat rahat oturarak yemek istiyorum" diyorsanız (benim gibi :) rahatça masaya kurularak  35 cm.'lik "large" veya 45 cm.'lik "extra large" dev pizzalardan sipariş edebilirsiniz. Ya da daha sağlıklı yiyeyim diyorsanız dilim pizza+ salata+içecekten oluşan menünüzü oluşturabilirsiniz.


"Sarımsaklı Ekmek", hangi pizzacıda olursa olsun favorimdir, ancak bir de incecik hamura hazırlanınca kaç tane yiyebilirim acaba? Dikkat feci yedirir kendini :)


Sıcak başlangıçlar için "Ispanak Küpleri" de ideal. Biraz tadını daha önce yaptığım ıspanaklı böreğe benzettim. Yoğurt sos eşliğinde sunulan bu lezzete bayılacaksınız :)

Onca pizza arasından favori pizzam; "Bub's BBQ Chicken" Barbekü soslu tavuk, dilim soğan, mozarella peyniri ve karşınızda BBQ Chicken Pizza...


Dilim domates, taze fesleğen, taze mozarella peyniri ve sarımsaklı "Harvards Pizza"...

Domates sosu, sucuk, parmesan peyniri, pul biber, kekik, taze fesleğen ve zeytinyağlı "Rıfat'ın Acılı Pizzası" en çok tercih edilen pizzalardan biriymiş.


Bütün pizzalar ağır olur diye bir kural mı var canım, alın size; pesto sos, gorgonzola peyniri, parmesan peyniri ve tane sarımsaklı "Pesto Soslu Pizza"

45 cm.'lik cüssesi ile sadece 880 cal. olan taze ıspanak, ricotta peyniri ve taze sarımsaklı "Spinach Leaf Pizza" diyette yaparım, pizza da yerim diyenler için :)


Sucuk, mantar, siyah zeytin ve mısırlı "Çırağan Pizza" klasik pizza sevenlere, dilim patates, mozarella peyniri, soğan, biberiye, taze maydanoz ve taze sarımsaklı "Bebek Pizza" ise klasiğin dışına çıkmak istiyenlere...

1 yorum:

lezzettabağı dedi ki...

Canım ya ne diyeyim afiyetler olsun sağlıkla yarasın.. pizzayı ailece çok severiz pizzerianında lezzetini yakından bilirim, her birinin ayrı ayrı lezzeti var bir de ıspanak küplerini çok beğeniyorum bunu evde deneyeceğim.. sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...