16 Mayıs 2012 Çarşamba

İki Peynirli Fırın Mantar


İnci Özgöz'ün Stüdyosu'ndan ellerimizde, içerisinde yediğimiz yemeklerden birinin malzemeleri olan nostaljik filelerimiz ile eve döndüğümüzü anlatmıştım. Yediğim lezzet öylesine aklımda kalmıştı ki hemen ertesi gün yaptım, pek de güzel oldu. Ben sadece minik bir değişiklik yaparak, herbir mantarın göbeğine nohut büyüklüğünde tereyağı ekledim. Sofrada ara sıcak ne yapayım diye hiç düşünmeyin, hemen bu tarifi deneyin...

Malzemeler

- 10-12 adet büyük boy mantar
- 3-4 dal taze nane (veya fesleğen)
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 çay bardağı tulum peyniri
- herbir mantarın göbeğine nohut büyüklüğünde tereyağı

Yapılışı: Taze nane ince ince kıyılarak rendelenmiş peynirlerle karıştırılır.Mantarlar, nemli bir bezle silinerek kabukları soyulduktan sonra göbek kısımları çanak şeklinde çıkarılır. Herbirinin göbeğine minik parça tereyağı konulur. Hazırlanan peynir karışımı mantar çanaklarına paylaştırılarak fırın kabına yerleştirilir. (Ben artık elim-ayağım olan Philips Airfryer'de 10 dakikada pişirdim, 12. dakikasında yedim :) Eğer Philips Airfryer yoksa, 180 dereceye ayarlı fırında, peynirler eriyen kadar pişirilir.

4 yorum:

** ZEL ** dedi ki...

Şimdiye dek hep kaşar peynirler yaptığım bu lezzeti,iki peynirler zenginleştirme vakti gelmiştir:)
Ellerine sağlık canım.
Muhabbetle..

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmmm nefis görünüyor canım. Mantarı da çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

Gönülünce dedi ki...

Mantarın en güzel hali bence bayılırımmm...Nefiss ellerine sağlık canım...

Tümay Öztürk dedi ki...

Nasıl güzel bir icattır o Airfryer di mi:) Ellerine sağlık Nevalim. Bizde çok sever hemen tüketiriz evde:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...