25 Mayıs 2012 Cuma

Menemen


Evimizde ne zaman yemek olmasa veya ne istediğimize bir türlü karar veremesek hemen iki alternatif aklımıza gelir; Menemen veya Kumpir :) Hele yaz geldi mi taze ve mis kokulu domatesten yapılmış menemene kim hayır diyebilir ki? Her evde yapılan menemen o eve münhasırdır. Kuzenim içerisine mutlaka soğan da doğradığı ve pek severek yediklerini söyler. Annem domatesi rendelemez, iri parçalar halinde doğrayıp pişirir, hatta suyunu fazla çektirmez, tam ekmek banıp yemeliktir. Kimi yumurtayı çırpmaz, domates ve biberlerin aralarında hafif çukurlar oluşturarak yumurtayı oraya kırarlar. Ama hepsinde de ortak olan bir tarz vardır; taze ekmekle banarak yemek :) Ben kendi usulümde yaptığım menemenin tarifini yazıyorum, bakalım beğenecek misiniz?

Malzemeler: (Kişi başı)

- 1 adet iri boy domates
- 1 adet çarliston biber
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber

Yapılışı: Domatesler yıkanıp rendelenir, Çarliston biberler yıkanarak minik minik doğranır. (4 kişilik bir aile için hazırladığımda biberleri aynı cins değil, 1 adet çarliston, 1 adet sivri, 1 adet kırmızı biber olarak karıştırıyorum, daha çok seviyorum lezzetini) Bir tavaya sıvıyağ konularak kızdırılır. Yağ kızdığında içerisine minik doğranmış doğranmış biberler eklenerek bir süre yağda çevrilir. Biberler canlı rengini kaybednce üzerine rendelenmiş domatesler eklenir. Domates iyice suyunu çekene kadar pişirilir. Üzerine ayrı bir kapta kırılıp, çırpılan yumurtalar, tuz ve biber de eklenerek 3-4 dakika daha pişirilir ve  sıcak sıcak servis yapılır.

5 yorum:

ÖZLEMCE dedi ki...

ooh ellerınıze sağlık..afiyetler olsun..

Burcu Kayhan dedi ki...

Şahane olmuş, yazın en sevdiğim lezzetlerinden.Hem de çok pratik.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

sevil şahin dedi ki...

Ayy bende ne çok severim bilir misin bak canım çekti ama eşim yapacak o çok güzel yapar parmaklarımı yerim hoş sen yapsanda yerim.
Hadin bana menemen yapın.
35 hafta naz haftam :)

Şirince Tatlar dedi ki...

var mı menemen gibisi:) mis gibi olmuş eline sağlık:)

Kumsal dedi ki...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, gece gece kalkıp yapasım geldi:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...