8 Haziran 2012 Cuma

Çingene Pilavı


Şimdiye kadar salatalarda köftelik ince bulguru kullanmış durmuşuz, eğer acilen yapmamız gerekmişse "Hadi kızım bi koşu ince bulgur alıver." diyerek çocuklara yalvar-yakar olmuşuz. Bu salatayı yemeklik bulguru ıslatarak yaptım, inanın kızım tam 4 kez tabağına aldı, artık "Yeter artık kızım miden ağrıyacak." diyene kadar durmadı :) Tam da taze yaz sebzeleri ile çingene salatası yapmaya var mısınız?

Malzemeler:

- 1½ su bardağı yemeklik bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 5 adet közlenmiş kırmızı biber
- yarım demet taze soğan
- 7-8 adet kornişon turşu
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- tuz

Yapılışı: Yemeklik bulgur ayıklanarak küçük bir tepsiye yayılarak üzerine 1 çay kaşığı tuz serpiştirilir. Üzerini 1 parmak geçecek şekilde kaynamış su ilave edilerek tepsinin üzeri kapatılarak bulgur şişene kadar, yaklaşık 25 dakika beklemeye bırakılır. Bezelye, kırmızı biber ve kornişon turşunun suyu iyice süzdürülür. Taze soğanlar yıkanarak temizlenir ve kırmızı biber ile taze soğanlarla beraber küçük parçalar halinde doğranır. Şişmiş olan yemeklik iri bulgura doğranmış malzemeler de ilave edilerek harmanlanır. Son olarak sıvı malzemeler ve tuz da eklenerek son bir kez daha karıştırılır ve servis tabağına alınır.

5 yorum:

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

Nasıl güzel gözüküyor Allah'ım.
Nefis mi nefis.
500. izleyiniz olma şerefine nail olduğum için mutluyum:)
Ben de beklerim bloguma.
Sevgilerimle..

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok sağlıklı ve güzel olmuş.Ellerinize sağlık:))

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Mmmm salatan nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

CeReN dedi ki...

mmm! bunu yarına yapacağım bulgur 5dk'da düdüklüde haşlanana kadar malzemeler hazır olur bile :)

Tümay Öztürk dedi ki...

Amanın bu renkler nu görünti tabi 4 tabak yedirtir insana! Ellerine sağlık Nevalim:) Cıvıl cıvıl tam bir çingene salatası:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...