7 Haziran 2012 Perşembe

Silverline En Başarılı Fırın Yemekleri Yarışma Finali


Şu blog camiyasının hemen her türlü cemiyetlerine girip çıkmışlığım oldu az-çok. Kiminde organizasyonlarda kahvaltı masalarında birlikte kahvaltı edip tanıştık, kimilerinde hep bereber yemek yapıp gülüp-eğlendik, kiminde çocuklarımızı kaptık getirdik berberce keyfi paylaştık, bazen kapımızı çalan kocaman sepetler aslında gönlümüzü de çaldı, kimi zaman yarışmacı olduk tarif yayınladık, kimi yarışmada yemeklerimizi herkesin gözü önünde yapıp birbirimizle tatlı tatlı çekiştik. Sanırım bir tek yarışmada jüri üyesi olmamıştım, Silverline Ankastre'nin yemek yarışmasında jüride bulunarak bu eksiği de giderdim çok şükür :)
 


Silverline En Başarılı Fırın Yemekleri Yarışması'nın finali Gülhan Kara'nın Chef's İstanbul Mutfak Atölyesi'nde gerçekleşti. Sıcak kişiliği ve güzel sunumu ile Gülhan Kara, yarışmacıların stresini aldı götürdü. 10 yarışmacı yaklaşık 2 saat mutfakta ter döktü, birbirinden güzel fırın yemeklerini yaptılar.
 

Yarışmadan galip çıkan Nihal Erbakan'ın  "Sazan Dolması" oldu. Çoook uzun yollardan gelen sazan, bulgurlu iç pilavla doldurulup bütün güzelliği ile tepsiye uzanıvermişti :)
 

Yarışmanın ikincisi Ayten Şener'in "Kuzu İncikli Vişneli Çilav"ı oldu. Vişneli, incikli, köfteli, taze baklalı perde pilavı başlı başına bir görsel şölendi. Vişneli Çilav ile birlikte sunulan kiraz turşusu ise tam bir incelikti.
 


Dereceye giren diğer bir fırın yemeği de Ergül Baykaran'ın "Yoğurtlu Patlıcan"ıydı. Özelliği patlıcanların tuzlu suda haşlanıp terbiyelenmesi ve fırına girmeden yoğurdunun dökülüp, yoğurtla birlikte pişmesi olan bu lezzete ben doyamadım, 3 tane yedim, daha da yerdim, pişman değilim :)



Yasemin Bilener "Beşamel Soslu Fırında Levrek" ile jüri özel ödülü aldı.


Filiz Tunç'un "Sini Mantı"sı atölyedeki herkes tarafından çok sevildi, jüriye görücüye çıktıktan sonra hemen yendi-bitti.


Süreyya Özten'in "Kiremit Kebabı" yarışmanın favorilerinden biri oldu. Etin biraz sert kalması, şansını büyük ölçüde azalttı diyebilirim.
 

Senem Çabuk'un "Fırında Beyti Kebabı" dışarıdaki kepapçılarda yediğiniz beytilerden daha fazlasıydı, nefisti.
 

Keriman Diril'in "Mantarlı Mantı"sı iyi fikir, güzel bir lezzetti.


Mine Demirören'in "Pırasalı Tart"ı


Türkan Burgaç'ın "Karidesli Biftek Sarması" et ile deniz ürünlerinin birlikte kombinasyonun lezzetli olabileceğinin canlı (pardon cansız :) kanıtıydı.

Böyle güzel bir organizasyonda bizleri buluşturan Silverline ve  atölyesini bizlere açan Gülhan Kara'ya  teşekkürler.

4 yorum:

HaticeMutfakta dedi ki...

Bütün yemekler harika olmuş. Emeğinie sağlık...

mosguetravelerMosguetraveler dedi ki...

Çok güzel bir etkinlik olmuş.
Ellerinize sağlık.
Ben de blog dünyasına yeni katıldım.
Ziyaretlerinizi bekliyorum.
Sevgilerimle..

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Benim gözüm sini mantıda kaldı :) Afiyetler olsun Limonlu Kekim..

lezzettabağı dedi ki...

merhabalar herşey çok güzel görünüyor tariflerde çok değişik olmuş, emeği geçenleri tebrik ederim. daha nice güzellikleri paylaşmak üzere sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...