20 Haziran 2012 Çarşamba

Tefal Dondurmacım İle Evde Dondurma Keyfi


Geçtiğimiz hafta Tefal ve Fikri Mühim'in daveti ile gerçekleşen Tefal Dondurmacım'ın tanıtıldıdığı "Yaza Merhaba Partisi" için Ortaköy Aşşk Cafe'deydim. Bunaltıcı sıcaklarda bana en iyi gelenlerden biri dondurma, diğeri de limonlu soda olduğu için tamamen ilgi alanım içindeydi ve hevesle kabul ettim daveti tabii ki :)



Tefal yememiş-içmemiş, çok çalışmış, ev aletlerinde bir eksiği daha tamamlamış, ev için pratik dondurma makinasını geliştirmiş. Tefal Dondurmacım ile bir çok lezzetli dondurma tarifi hazırlayan MSA şeflerinden Taha Dinç dondurma makinasının çalışma prensibini anlattı ve sorularımızı yanıtladı. Aslında makina ile yapılan dondurmanın evde yaptıklarımızdan hiçbir farkı yokmuş, evde yapıp buzluğa attıktan sonra ara ara karıştırarak havalandırma işlemini dondurma makinası bizim için seve seve yapıyor, çok pratik. 




O gün orada birebir dondurma yapmadık, ama yapılmış yaklaşık 15 çeşit dondurma yedik. Tabii ki hepsi benim favorim olmadı, ama bazıları tam benlikti inanın. Özellikle tahinli, karadutlu, limonlu ve çilekli&yoğurtlu dondurmalar hergün yesem kesinlikle bıkmayacağım türdendi :) Şu anda İstanbul dışında tatildeyim, ancak eve dönünce hemen denemek istediğim, gözüme kestirdiğim pek çok dondurma çeşidi var, tarifler için bekleyin beni anacımmm :)


8 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ellerine sağlık canım.
bu sıcakta makbule geçti...

HaticeMutfakta dedi ki...

Ne kadar güzel çok beğendim bunu. Ellerinie sağlık...

Tarifkolik/Öznur dedi ki...

Herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık, sevgiler

Unknown dedi ki...

Tahinli dondurmanın tarifini dönünce bekliyoruz :))

Selamlar

Nurşen Aksoy dedi ki...

Tefal yine harikalar yaratmış...çok beğendim..ellerine sağlık,tam sıcaklara göre..

sibelinmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık tefal yine harika bir ürün çıkarmış ama keşke ankara dada tanıtımlar yapsada bizde daha yakından tanıyabilsek segviler

Unknown dedi ki...

merhabalar bende bu sıcaklara dayanamayıp bir dondurma makinesi almaya karar verdim ilk baktığım marka da tefal oldu ama açıkçası tereddütte kaldım.Acaba dondurması nasıl oluyor.Böyle köpük tarzı değil de maraş dondurması gibi dolu dolu olsun istiyorum ben.Acaba almalı mıyım?

Unknown dedi ki...

yorumunuz benim için değerliydi teşekkür ediyorum ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...