31 Temmuz 2012 Salı

Limonlu Tavuk


Ramazanda geç saate kadar beklenen iftarda bir tabak çorbadan sonra başka bir şey yiyemez oluyorum, her gün daha az, daha hafif yemek yemek üzere karar alıyorum. Bu yüzden siz de benim gibi yağ oranı çok az, çok hafif, iftar sofrasına uygun bir et yemeği arıyorsanız, limonlu tavuktan daha iyisini bulamazsınız derim. Bu yemeğin bir dezavantajı var o da 2 parça tavuk bile size çok az gelebilir :)

Malzemeler:

- 8 parça tavuk eti (kemiğinden temizlenmiş kalça eti)
- 5-6 dal dereotu
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- tuz

Yapılışı: Büyük boy bir tava içerisine sıvı yağ, limon suyunun yarısı şeker alınarak, tüm karışım karamelize olana kadar çevrilir. Tavuk etleri et döğücü ile inceltilerek tavaya alınır ve arkalı önlü kızartılır. Etler karamel rengini alıp pişince kalan limon suyu, ince doğranmış dereotu ve tuz ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilir. Tavanın üzerine kapak kapatılarak bir süre dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis edilir.

5 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

nefis ve hafif bir lezzet olmuş..ellerine sağlık..haklısın ramazanda ,birde sıcakta çok ağır lezzetler yiyemiyorsun..ama bu tavuk süper olmuş..tam limon ferahlığı var..sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

ev halkı yemez ama ben bir gün deneyeceğim mutlaka

** ZEL ** dedi ki...

Nasıl da çıtır,nasıl da nefis gözüküyor.
Ellerine sağlık canım..
Hayırlı iftarlar diliyorum..

hilal dedi ki...

uff uff hem limonlu hem dereotlu, hem karamelize.. iftar için deneyeceğim..hayırlı iftarlar sizede :)

Gönülünce dedi ki...

Harika görünüyor limonlu harika olmuş ben çok beğendim...Ellerine sağlık arkadaşım...
Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...