2 Ağustos 2012 Perşembe

Damla Sakızlı Mercimek Çorbası


Çorba bildiğimiz mercimek çorbası, bir iki ufak ekleme ile daha lezzetli bir mercimek çorbası elde etmek de bizim elimizde aslında. Üstelik bu çorbayı ilk olarak İnci Özgöz'ün Atölyesi'nde shot bardaklarında içtiğimde sunum da çok hoşuma gitmişti. İftar sofralarında klasik çorba kasesi yerine bu tarz bardakta veya nescafe fincanlarında sunum şık olmaz mı sizce?

Malzemeler:

- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet küçük boy havuç
- 3 adet damla sakızı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 su bardağı su
- tuz, karabiber, zerdeçal

Yapılışı: Mercimekler yıkanıp suyu süzdürülerek düdüklü tencereye alınır. Temizlenip dörde bölünmüş patates, soğan, havuç, ezilmiş damla sakızı ve su da ilave edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Düdüklü tencerenin düdüğü çıkana kadar orta ateşte, daha sonrasında ise ocağın ateşini kısarak 10 dakika pişirilir. Ocağı kapattıktan ve tencerenin düdüğü indikten sonra, blender ile çorba pürüzsüz bir hale getirilir. İçerisine tereyağı, tuz ve baharatlar ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınarak sıcak olarak servis edilir.

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

bence çok şirin ve zarif bir çorba sunumu..ellerinize sağlık,damla sakızı çok orjinal bir fikir mercimek çorbasında..denemek lazım hemen.sevgiler

YEMEK SEVDAM (ELİF) dedi ki...

Sunum harika, damla sakızı ise çok ilginç geldim. Tadını çok merak ettim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

Nilgün Komar dedi ki...

bence çok güzel bir sunum.. her zaman derim ben farklılık iyidir.. değişik birşeyler hep yapmak lazım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...