18 Eylül 2012 Salı

Patlıcanlı Bulgur Pilavı


Evde bahçeden gelen bir patlıcan bolluğu var ki sormayın :) Patlıcanın kızartması, oturtması falan derken canım bu kez ciddi manada patlıcanlı bulgur pilavı çekti, iş dönüşü de koşa koşa pişirdim, ağzım yana yana da yedim. Üstelik pişman da değilim, yine olsa yine yaparım :)

Malzemeler:

- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 su bardağı yemeklik bulgur
- 1½ su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet iri boy yemeklik soğan
- 2 adet sivri biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- tuz, kırmızı pul biber

Yapılışı: Patlıcanlar önce halka halka, daha sonra her bir halka da dörde bölünerek tuzlu su dolu bir kapta yarım saat kadara bekletilir (acısının çıkması için) Sıvıyağ bir tencereye  alınarak yemeklik doğranmış soğanlar ve biberler beraberce yağda kavrulur. Soğanlar pembeleştiği zaman avuç içinde sıkılarak suyu süzdürülmüş patlıcan parçaları da ilave edilir. Patlıcanlar küçülmeye başladığında salça eklenerek hepsi birlikte çevrilir. Yıkanmış yemeklik bulgur bu aşamada ilave edilerek salçalı karışımla bütünleşene kadar yağda çevrilir. Tencereye kaynar haldeki su ve tuz da ilave edilerek bulgurlar suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine pul biber dökülerek servis edilir.

7 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Bayılırım patlıcana,birde pilavı olursa dayanamam..aklıma düşürdünüz şimdi,bugün ne pişecek belli oldu..ellerinize sağlık,afiyetler olsun..

MÜNSTER dedi ki...

En sevdigim pilavdir... ellerinize saglik,,, Sevgilerimle,

Seyyah Gül dedi ki...

OFFF NEFİS GÖZÜKÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK
HAYIRLI SABAHLAR

tatlilar gülcandan dedi ki...

Canim günaydin hayirli sabahlar .Ellerine emklerine saglik .

Seda Yazıcı dedi ki...

bulgur pilavına çok yakışıyor patlıcan ,ellerine sağlık :)

Gülcan dedi ki...

evde bahçede yetişen patlıcanın tadınada doyum olmaz .ellerinize sağlık harika görünüyor.

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...