22 Ekim 2012 Pazartesi

Gülhan Kara'dan Kabaklı Kek Tarifi


Sevgili Gülhan Kara harika bir kitap çıkardı; "Tatlı Tuzlu Hamur İşleriyle Çay Saati" Bu kitapla resmen hamura batıp, hamurdan çıkacaksınız :) Tarifler hem güzel, hem de canınız çektiğinde hemen pişirip yapacak kadar pratik. Ben kitaptan "Dereotlu Kabaklı Kek" tarifini yaptım, (sadece dereotunu koymadım, arzu edenler yarım demet dereotu ilave edebilir.) geri kalan 138 tarif sizi bekliyor...

Malzemeler:

- 2 adet orta boy taze kabak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2½ su bardağı un
- 1 çay bardağı kaşar peynir rendesi
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- tuz, nane

Yapılışı: Kabaklar yıkanıp kurulandıktan sonra, kabuğu ile birlikte soymadan rendelenir. Yumurtalar, hamur karıştırma kabına kırılarak mikserle kabartılır. Yoğurt, zeytinyağı ve peynir ilave edilerek çırpılır. Rendelenmiş kabak ve nane 8arzu edilirse dereotu) karışıma eklenir. Un, tuz ve kabartma tozu da ilave edilerek kek hamuru kıvamını alacak şekilde tahta kaşıkla karıştırılır. Kek kalıbına veya 20-22 cm. çapında fırın tepsisi yağlanarak hamur üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 170-180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirilir. Yeterince soğumadan kalıptan çıkarmayın. Dilimleyerek ılık veya soğuk olarak servis yapın.


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Günaydinlar hayirli sabahlar canim degisik bir bir tarif ellerine saglik .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...