11 Ekim 2012 Perşembe

Yumurtalı Patates

 
Bizim evde kahvaltı sofralarının sultanıdır yumurtalı patates, hürmet edeni çoktur. "Kızım her gün yumurtalı patates yenir mi?" sorusuna aldığım cevap hep "evettt tabiiki yenir!" şeklindedir.  Sıklıkla yaptığım kahvaltılık olmasına rağmen bugüne dek basitliği nedeni ile yazmayı pek düşünmemiştim, taa ki büyük kızım "Anne sen yokken patatesli yumurta yapmak istedim, ama tarifi yoktu, başka bloglardan araştırdım." diyene kadar. Eğer siz de yumurtalı patatesi nasıl yapabilirim diye bu bloga geldiyseniz eliniz boş göndermeyeyim, buyrun patatesli yumurta tarifine :)
 
Malzemeler: (Kişi başına)
 
- 1 adet iri boy patates
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- tuz, karabiber
 
Yapılışı: Patates kabuklarından ayıklanarak küp küp doğranır. Kızdırılmış yağda arada karıştırmak sureti ile kızartılır. Patatesler iyice kızartılıp çiğliğini kaybedince üzerine çırpılmış yumurta dökülerek iyice karıştırılır. Üzerine tuz ve karabiber ekleyerek servis tabağına alınır. Dilerseniz üzerine kavrulmuş susam da serpebilirsiniz. Afiyet-şeker olsun :) 

4 yorum:

Gisi Tasarım dedi ki...

Ahh, patates... Vazgeçemeyeceğim bir nimet.
Benimde bayılarak yaptığım ve de yediğim bir lezzet.
Ellerinize sağlık...

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar, bugün akşama yemek istemedi kızlar, bazı akşamları yemek yerine bol çeşitli kahvaltı yapmak çok hoşlarına gidiyor, ve ilk sırada da yumurtalı patates vartabiki, bizimde çok sevdiğimiz iklilidir. ellerinize sağlık afiyet bal şekerler olsun güzelliklerde görüşmek üzere sevgiyle kalın.

sedeff dedi ki...

Benim için de patates vazgeçilmezdir. Elinize sağlık.

Asuman la dedi ki...

bende nasıl severim benim oğlanlarda bayılır ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...