8 Kasım 2012 Perşembe

Rulo Kurabiye&Lipton Aşkı



Lipton yine beni unutmadı sağolsun, bu kez de kutudan uçan balon değil ama Lipton sallama poşet çay ve artık Lipton ile özdeşleşmiş Bodum Bardak çıktı:) Çay denince insanın gözünde hemen çay ve kurabiye canlanıyor değil mi? Benim de aynen öyle oldu, hemen kurabiye yapıverdim. Çayımızı da rulo kurabiye eşliğinde yudumladık.

Bu arada yeni kutuların içerisindeki şifreyi göndererek çekilişe katılmayı da ihmal etmedik, belli mi olur Mini Cooper'a da bineriz belki :) Teşekkürler Lipton...



Malzemeler:

- 125 gr. yereyağı
- 125 gr. margarin
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 8 kaşık toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- aldığı kadar un (yaklaşık 3-3½ su bardağı)

Yapılışı: Kakao dışındaki tüm malzeme derince bir kaba konularak yoğrulur. Yumuşak, ele yapışmayan bir hamur oluncaya kadar azar azar un eklenir. Hamurdan 1/3 oranında bir parça koparılarak içerisine kakao eklenir ve tekrar yoğrulur. Sade olan hamur sert zeminde yuvarlanarak rulo haline getirilir. Kakaolu hamur ise merdane yardımı ile yaklaşık bir parmak kalınlığında açılır. Kakaolu parça alta konularak üzerine rulo şeklindeki sade hamur konulur ve bir kez çevresini dönecek şekilde sarılır. Fazlalıkları bbıçakla alınarak kesilir. İki hamurun kaynaşması için  rulo ileri-geri yuvarlanır. Hazırladığınız rulo yaklaşık yarım saat buzdolabında bekletilir. Sürenin sonunda buzdolabından çıkarılarak keskin bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında dilimlenir. Pişirme kağıdı serili bir tepsi üzerine sıralanarak önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirilir.

4 yorum:

aslı dedi ki...

çok güzel görünüyor. portakallısını bende yapacağım. sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba, öncelikle afiyet olsun. Aynı keyfi ben de yaşamak için sabırsızlandım biran. Paylaşımınız için teşekkür ederim. Sevgiler.

Nihan

sevtap(karabidikim) dedi ki...

çok güzel görünüyor gerçekten,ellerine sağlık.Yapılacaklara ekledim bile :)

Aicha Dalgic dedi ki...

Ellerinize saglik

Gerçekten çok hos gorunuyorlar

Ne kadar hamaratsiniz boyle )

Bunlari denemek lazim aslinda

Paylastiginiz için tessekurler

Devamini bekleriz ))

Benimde bloguma davet ediyorum size

Iyi aksamlar

www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com
www.fraise-framboise.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...