31 Aralık 2012 Pazartesi

Kara Orman Pastası


2012'nin son gününde tatlı bir şeyler yapıp, tatlı tatlı bu yılı da uğurlayalım istedim. Güzel ve zaman zaman sıkıntılı günler geçirsem de, sadece güzel günleri hatırladığım için, yine çok güzel bir yıldı benim için :) Umarım yeni gelen yıl, eskisinden çok daha güzel şeyler getirir hepimize, en önemlisi, sağlık, mutluluk ve savaşsız günler diliyorum herkes için.
 
Akşama hiçbir şey planlamadıysanız bile, bir market uzaklıkta bu pratik ve nefis pastayı hazırlayabilirsiniz. Çayla beraber, sıcacık evinizde, güzel bir Kara Orman Pastası iyi gider vallahi :)

Malzemeler:

- 2 katlı kakaolu pandispanya
- 1 paket pasta dolgu kreması
- 1 paket kremşanti
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı vişne suyu veya süt
- 200 gr vişne
- 100 gr. bitter kırıntı çikolata
- süslemek için dekor çikolata

Yapılışı: Kakaolu pandispanyanın ilk katı yarım su bardağı vişne suyu veya süt ile ıslatılır. (Ben süt ile ıslatmayı tercih ettim, çünkü çocuklar ekşi tadı çok fazla sevmiyorlar.) Kremşanti ve dolgu kreması ayrı ayrı 1½ su bardağı soğuk süt ile katılaşıncaya kadar çırpılır. Pasta dolgu kremasının yarısı pandispanyanın üzerine yayılarak üzerine vişne taneleri ve kırıntı çikolatanın yarısı serpiştirilir. (Vişnelerin 20-22 kadarını üst süsleme için ayırmayı unutmayın.) Arta kalan dolgu kreması vişne ve çikolata parçalarının üzerine yayılır. Pandispanyanın ikinci katına da ıslatma işlemi yapıldıktan sonra pastanın üzerine kapatılır. Kremşantiden süsleme için birazı ayrılarak kalanı spatula yardımı ile pastanın kenarlarına ve üzerine sürülür. Dekor çikolata pastanın kenarlarına atılarak yapıştırılır. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine kremşanti sıkılır. Pasta ayırdığınız vişne taneleri ve çikolata ile süslenerek 2-3 saat buzdolabında bekletilir. Karaorman pastası artık hazır, afiyet olsun :)

4 yorum:

keyiflisofram dedi ki...

PASTA NEFİS,MUTLU YILLAR DİLEĞİYLE...

belgin kıral dedi ki...

ellerine sağlık canım, pasta nefis görünüyor..mutlu yıllar dilerim:)


"SEFERTASİM " BUNDAN SONRA " 1TARİF1LEZZET" ADI ALTINDA YOLUNA DEVAM EDECEKTİR...


http://1tarif1lezzet.blogspot.com/


SEVGİLİ DOSTLARI YENİ TARİFLERİMİZİN TAKİBİ İÇİN BU SAYFAMIZA BEKLİYORUM...

2013 Ü YENİ BLOGUMDA SİZLERLE BİRLİKTE KARŞILAMAK İNANIYORUM Kİ DAHA GÜZEL OLACAK

SEVGİYLE SAĞLIKLA DOLU GÜZEL BİR YIL DİLİYORUM HEPİNİZE

Aicha Dalgic dedi ki...

canimcim nasilsin uzun zamandir kimsenin bloguna
ugramiyorum, yeni yilin kutlu olsun ( kutluyorsan
:)) insallah iyisindir ? tarifin çok guzel ozlemistim sizleri
eline saglik ve afiyet olsun , tabiki bende sizleri
seve seve seni bloguma
bekliyorum
bisous bisous
www.fraise-framboise.blogspot.com

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik nefis görünüyor huzurlu saglikli mutlu yillar canim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...