1 Aralık 2012 Cumartesi

Parmesan&Domates Soslu Rulo Hindi Göğüs

Bazı yemekler vardır gözümüzde büyüttüğümüz, yapılışını yazsanız destan gibi yazarsınız bitmez. Sonra kafaya koyduğunuzu yapacağım diye inat edip girişirsiniz, bakarsınız ki pek bir kolaymış. Yaparken keyif alırsınız, sunarken daha da bir keyifle sofraya koyarsınız, tadından emin, görüntüsünden emin. İşte bu yemek öyle yemeklerden, denemeden vazgeçmeyin ne olur :)
Malzemeler:
- 2 adet hindi göğüs
- 200 gr. kestane mantarı
- 1 adet orta boy soğan (İnce doğranmış)
- 100 ml. krema
- 50gr. toz parmesan peyniri
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 dal taze kekik
- 2 dal taze fesleğen
- 200 gr. ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, karabiber

Parmesanlı Domates Sos İçin:

- 200 gr. domates
- 1/2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 100 ml. tavuk suyu
- 50 gr. parmesan peyniri
- 5 gr. toz şeker
- tuz, karabiber

Yapılışı: Hindi etleri istenilen incelikte kesilip, streç film arasına alınarak et döveceği ile dövülür. Bir tavada soğan ve sarımsak zeytinyağında sotelenir. Mantar da ilave edilerek 5-6 dakika daha sotelenir. Doğranmış ıspanak eklenip karıştırılır. Ispanaklar pörsüyünce krema ve parmesan peyniri eklenir. Tuz, karabiber, kekik ve fesleğen ile çeşnilendirilip soğumaya bırakılır. Dövülerek inceltilmiş hindilerin ortasına ıspanaklı karışım yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır. Bir fırça yardımı ile üzerine zeytinyağı sürülüp, tuz-karabiber serpilir. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Hindi sarma fırında pişerken sos için; soğan ve sarımsaklar küp küp doğranarak az yağlı bir tavada sotelenir. Domates, şeker ve tavuk suyu da eklenerek kısık ateşte pişirilir. Tuz, karabiber ve parmesan peyniri eklenip ocaktan alınır. Dilimlenmiş hindi rulonun üzerine gezdirilerek servis yapılır.

6 yorum:

nursen aksoy dedi ki...

Nefis olmuş,ellerinize sağlık..Oldukçada pratik ve lezzetli..yemek davetimde deneyeceğim..sevgiler..

ebru dedi ki...

Sevgili Neval görüntü harika. Gel beni ye diyor Ellerine sağlık.

Ayse Den dedi ki...

Enfes ellerinize sağlık...

Fuat Gencal dedi ki...

Merhabalar, ne kadar güzel ve leziz görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılar.

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis olmu canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Bende uzun süredir tavuk etiyle denemek istiyorum ama pişmez diye korkuyorum şimdi cesaretlendim Nevalciğim ellerine sağlık yiyenlerede afiyet bal şeker olsun sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...