24 Aralık 2012 Pazartesi

Turşu Kavurma


Turşu kavurma, işyerinden arkadaşım Selda'nın bize kattıklarından. Dostlarla biraraya geldiğimiz, sıcacık toplantılarımızda hemen kendi kurdukları turşulardan kavurur getirir, bizler de afiyetle yeriz :) Kaç kere evde de yaptım, ancak bir türlü onun elinden çıkanı kadar lezzetli olmadı ne yalan söyleyeyim. Bu sene kurduğunuz turşunuz varsa hemen çıkarın birazını kavurun, bu kadar basit işleme, böylesi lezzet nasıl oluyor şaşıracaksınız...

Malzemeler:

- 100 gr. fasülye turşusu
- 100 gr. lahana turşusu
- 1 iri boy soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Sıvıyağ bir tavaya alınarak kızdırılır. İnce ince kıyılmış soğan ilave edilerek yağda kavrulur. Soğanlar altın rengini aldığında turşu ilave edilerek. (Arzu ederseniz fasülye ve lahanaları da ince ince doğrayabilirsiniz.) Fasülye ve lahana kendini salana (pörsüyene) dek 4-5 dakika daha kavrulur. İstenirse pul biber de ilave edilerek servis edilir.

3 yorum:

*mehtap dedi ki...

ben bunun tadını çok merak ediyorum,ne yedim ne de yaptım aslında kolay gibide görünüyor,eline sağlık limonlukek,bende beklerim...

keyiflisofram dedi ki...

Nefis olur olsa da yesek ,ellerine sağlık...

sekermutfagimiz dedi ki...

Neval'cim bayılırım turşu kavurmasına, bizde sık sık yaparız.
Çayın yanında süper oluyor.Ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...