22 Ocak 2013 Salı

Çikolatalı Pınar Beyaz İle Topkek


Pınar Beyaz'ı kahvaltıda çok severiz ailecek, kimi zaman özellikle çilek reçeli sürerek , kimi zaman da çeşitli baharatları harıştırarak yaptığım kahvaltı baharatı serpiştirerek yeriz. Sonra günlerden birgün kapımız çalınarak Pınar'dan bir hediye geldi bize; Pınar Beyaz yine, ama bu kez çikolatalısı. Çikolatalı Pınar Beyaz; beyaz peynire hayır diyen, ama çikolatalı lezzetlere dur diyemeyen çocuklar için ideal. Bizde her iki lezzete de hayır denilmediği için beğenildi. Bir kutusu kahvaltıda, bir kutusu da kek denemelerinde kullanıldı. Eşim "pişince olur mu ki?" diye bir çekinceme yaşadıysa da en çok yiyen o oldu :) Teşekkürler Pınar...

Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı dövülmüş ve kavrulmuş fındık
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 1 su bardağı damla çikolata
 
 Yapılışı: Yumurtalar ve şeker, karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Un, kabartma tozu, oda sıcaklığındaki Pınar Beyaz Çikolatalı, fındık kırıkları, sıvı yağ ve süt de eklenerek, hiç topak kalmayana kadar karıştırılır. Kek kalıbı yağlanarak, kek karışımı içerisine boşaltılır. Üzerine damla çikolatalar da serpiştirilerek önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika kadar pişirilir.

2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,harika ve orjinal bir topkek olmuş...sevgiler..

Asyadan Esintiler dedi ki...

elinize sağlık.gerçekten çok hoş görünüyor.bloğunuzda bir gezintiye çıktım.çok güzel tarifler var.tüm paylaşımlarınız için elinize emeğinize sağlık.sevgiler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...