26 Şubat 2013 Salı

Armutlu Ispanak Salatası


Ispanağın tam mevsimi, armudun tam mevsimi, benim için tatlı ve ekşinin karışımı da her zaman mevsimi, o zaman geriye bir tek bu salatayı yapmak ve afiyetle yemek kalıyor :) Dilerim gününüz aydın, ağzınızın tadı yerinde olur...

Malzemeler: (4 kişilik)

- 1 bağ bebek ıspanak
- 2 adet sert sarı armut
- 1 adet domates
- 20 ml. zeytinyağı
- 40 ml balsamik sirke
- 3 yemek kaşığı bal
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- yarım limon suyu
- tuz, taze çekilmiş karabiber

Yapılışı: Bebek ıspanaklar iyice yıkanarak bir kenara alınır. Armutların kabukları soyularak, çekirdekleri çıkarılır ve minik küpler halinde doğranır. Zeytinyağı ve balsamik sirke bir tavaya alınarak fazla suyunu kaybedene kadar bir süre kaynatılır. Küpler halindeki armut parçaları ve bal da ilave edilerek yaklaşık 1 dakika tavada çevrilir ve ateşten alınır. Cevizler iri parçalar halinde ufalanarak tavada kokusu çıkana dek kavurulur. Bir kasede zeytinyağı, limon suyu, tuz ve taze çekilmiş karabiber karıştırılır. Ispanaklar bütün halde salata kaselerine paylaştırılarak üzerlerine zeytinyağlı sos gezdirilir. Domateslerin çekirdek yatakları temizlenerek minik küpler halinde doğranıp salataya ilave edilir.  Rendelenmiş parmesan peyniri, kavrulmuş cevizler, son olarak da tavada kalan sos üzerinde gezdirilerek servis edilir.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Armut ve ispanak...cok ilginc...hic denememistim ama salata harika gorunuyor! Ellerine saglik canim...

Adsız dedi ki...

Ben de buna benzer bir salata yapıyorum, şimdiye kadar elma kullanıyordum, artık armut ile de denerim, peylaşımınız için teşekkür ederim.
Gökçe

Adsız dedi ki...

ıspanak salatası harika olmuş armut koymak ta dahice bizler de deneyelim bakalım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...