30 Mart 2013 Cumartesi

Coconut Blancmange-Hindistan Cevizli Muhallebi


Haftasonu muhteşem bir lezzetle tanıştım; tanıştırayım karşınızda Coconut Blancmange :) Bu afili adı dilimize çevirirsek kısaca hindistan cevizli muhallebi diyebiliriz. Pek hafif, ama çok lezzetli, yemeyeni pişman eden, yiyeni de güldüren bir tatlı :) Dilersiniz porsiyonluk yerine kek kalıbına döküp, ortadaki boşluğa meyve doldurabilirsiniz, tamamen isteğe kalmış. Bu reçete ile misafirlerinizi şaşırtacağınıza emin olabilirsiniz.


Malzemeler:

- 1 lt. süt
- 70 gr. mısır nişastası
- 4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
- ½ lt. hindistancevizi sütü (büyük marketlerde bulabilirsiniz)
- 1 ½ su bardağı hindistan cevizi

Yapılışı: Soğuk sütün yarısına mısır nişastası konularak inceltilir. Sütün kalan yarısına toz şeker ilave edilerek, orta ateşte içindeki şeker eriyene kadar sürekli karıştırmak sureti ile kaynatılır. Kaynamaya yakın nişastalı süt yavaş yavaş tencereye dökülerek koyulaşana kadar karıştırmaya devam edilir. Hemen arkasından hindistan cevizi sütü de ilave edilerek 2-3 dakika daha pişirilir. Sürenin sonunda hindistan cevizi rendesi de dökülerek karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Dökülecek kalıbın her tarafı ıslatılarak muhallebi daha sıcakken dökülür. Üzeri streçlenerek buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir. Servis ederken kalıp ters çevrilerek servis tabağına alınır, taze meyvelerle ve çikolata sosu ile süslenir. Mımmmm şimdiden afiyet olsun :)

4 yorum:

gülten güloanne dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görünüyor

hatice avcı dedi ki...

muhallebi en sevdiğim tatlılardandır sevgiler:)

mutfagabuyrun dedi ki...

sütü bulamam sanırım buralarda ama harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Duygu dedi ki...

Nefis bir lezzet olmali. Bol hindistan cevizi lezzeti. Mutlaka deneyecegim. Ellerine saglik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...