29 Mart 2013 Cuma

Rudolph Van Veen Reçetesi İle Elmalı Pizza


Rudolph Van Veen'in; çoğu hamur işinde kullanabileceğiniz, muhteşem lezzetli ve çok pratik bir hamurundan bahsetmiştim hani, işte bugün de bu hamurun tatlı versiyonuna blogumda yer ayırdım. Van Veen bu hamuru hazırlarken sürekli bizlerle sohbet halindeydi, hatta hamur ne zaman hazırlandı da, ne zaman fırına girdi pek farkında bile olmadık diyebilirim. Tek farkında olduğum, mis gibi elma kokulu, sıcacık tatlı pizzaydı. Elma kokulu mutfaklarda sıcacık çayınızı yudumlarken Limonlu Kek'i de bir kez aklınıza getirin, olur mu? :))


Tarifte kullanılan hamur, daha önce burada tarifini yazdığım temel hamurun aynısı. Bu ölçülerle ve şekilde kullanabilirsiniz.

Malzemeler:

- 200 gr pasta kreması (pasta dolgu kreması)
- 200 gr. badem ezmesi veya marzipan (su ile yumuşatılacak)
- 3 adet elma
- 25 gr. antepfıstığı
- 25 gr. çamfıstığı
- 50 gr. kuru üzüm
- üzerine serpmek için pudra şekeri

Yapılışı: Fırın önceden 210 dereceye ayarlanarak ısıtılır. Bu arada kuru üzümler 5 dakika kadar suda haşlanır. Yaklaşık 0,5 cm kalınlığında açılmış hamur fırın tepsisinin üzerine badem ezmesi ile karıştırılmış pasta kreması sürülür. Bunun üzerine kuru üzüm, çamfıstığı antepfıstıkları serpiştirilir. Elmaların kabukları soyulmadan ince ince dilimlenerek pizzanın üzerine atılır. Pizza, üzeri hafif kahverengileşene dek, yaklaşık 25 dakika fırında pişirilir.Üzerine bolca pudra şekeri serpilerek servis edilir. 

2 yorum:

aslı dedi ki...

çok güzel. arkadaki mantar resimli panoyada bayıldım. sevgiler.

Unknown dedi ki...

Çok güzel olmuştur eminim elma neye girer de tatsız olur ki sevgiler:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...