1 Nisan 2013 Pazartesi

Peynir Dolgulu Domates


Sabah kahvaltılarına çok yakışacak, masaya renk katacak bir tarif var bugün nasibimize. Aslında bir nevi bizim meşhuurrr domates salatamızın başka bir sunum şekli :) Hafifliği ve lezzeti ile herkesin beğeneceği bir tarif olacağına adım kadar eminim. Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:

- ½ kg. salkım domates
- 100 gr. sürülebilir beyaz peynir
- 100 gr. rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 6-7 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı: Domateslerin nispeten küçük ve düzgün olanları seçilerek iyice yıkanır. Öncelikle domateslerin servis tabağında düzgün durabilmesi için alt kısmı az miktarda, sap kısmının da bir bölümü, içerisi rahatlıkla boşaltılabilecek miktarda kesilir. Domateslerin içi, kesilen alandan bir kaşık yardımı ile boşaltılır.Bir kase içerisinde sürülebilir beyaz peynir, rendelenmiş taze kaşar peyniri, ince doğranmış maydanoz ve zeytinyağı iyice karıştırılır. Bir tatlı kaşığı yardımı ile peynirli harç domateslerin içerisine paylaştırılır. Üzerine maydanoz veya domateslerin kesilen kapağı süs amaçlı üzerine konularak servis edilir.

4 yorum:

Güloanne mutfakta dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görünüyor Sevgiler

pelince dedi ki...

Ellerine sağlık canım ..

Adsız dedi ki...

Kahvaltıda domates olsun, başka bir şey olmasın :)o denli seviyorum...

Nazlı D.

Unknown dedi ki...

ellerinize sağlık tariflerin hepsi birbirinden güzel.sizin gibi güler yüzlü sıcak birisiyle tanıştığıma çok memnun oldum sevgiler gönderiyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...