30 Mayıs 2013 Perşembe

Metro Gross Market İle Serkan Bozkurt'un Mutfak Okulu'nda Yaza Merhaba Dedik :)


Bu aralar ne kadar çok dışarıdayım, neredeyse haftada 1-2 gün yeni yerler tanıyor, yeni lezzetler tadıyorum. Bu yeni deneyimlerden birisi de Şef Serkan Bozkurt'un Maslak'ta yeni açtığı Mutfak Okulu'nda Metro Gross Market ile birlikte Yaza Merhaba Gecesi'nde yaşandı.
 
Mutfak Okulu'na geldiğimiz andan itibaren, karşılama ve ikramlar tek kelime ile muhteşemdi. Şef Serkan Bozkurt; "Bugün burada tadacağınız lezzetlerden bir çoğunu daha önce tatmamışsınızdır." deyince biraz abarttığını düşünmüştüm açıkçası. Ancak ilerleyen saatlerde ne kadar haklı olduğunu gördüm diyebilirim. Yeni yerinde hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum kendisine.
 

Şef Serkan Bozkurt, yeni binasını bizlere gezdirip tanıttıktan sonra sıra geldi mini bir workshopa; malzemeler taze ve bol olunca mutfakta uğraşmak ne zevkli :) Çilek dressing soslu, baklava yufkasında hellim peynirli, kızarmış şeftali salatasını hep birlikte yaptık. Bu da nasıl bir şeydir, nasıl bir tattır diye düşünmeyin, şefin tecrübeli fikirlerine bırakın kendinizi, ne harikalar yarattığınızı göreceksiniz :)
 

- Minik top köfteli, firik buğdaylı, Anadolu Rissotto
- İstakoz köpüğünde, portakal pelteli, Zeytinyağlı İstakoz
- Kurutulmuş domates ezmesi üzerinde Kurutulmuş Bonfile
- Kurutulmuş domates ezmesi üzerinde Somon Cipsi


- İsli yoğurt sos üzerinde, köz biberli, Kızarmış Mantı
- Türk kahvesi sosunda, Kestaneli Kuru Baklava
- Damla sakızlı Çilek Buzlaması
- 4 lezzet birarada Çikolata (acı, tatlı, tuzlu, ekşi)


Vee kapanış biftek, pirzola, köfte ve tavuktan oluşan barbekü tabağı ve tabii yüzlerde kocaman bir gülümseme :)

Bu harika lezzetler ve güzel buluşma için Şef Serkan Bozkurt'a, Sevgili Ayla ve Bilge Ceylan'a ve tabii Metro Gross Market'e çok teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...