24 Mayıs 2013 Cuma

Zeytinyağlı Taze Fasülye


Sıcaklar yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladı ya, artık zeytinyağlılara, karpuz-peynir muhabbetlerine geri dönüş de başladı. Zeytinyağlıya dönüş olduysa, bizim evde taze fasülyeye de dönüş var demektir, çünkü en çok yenen zeytinyağlıdır. Bir de şu kılçık temizleme işi olmasa, her gün yapsam, hergün yenir inanın :)

Malzemeler:

- ½ kg taze fasulye
- ½ çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet iri boy domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet kesme şeker
- tuz

Yapılışı: Fasülyeler her iki yanından kesilerek kılçıkları temizlenir. Kuru soğanlar yemeklik küp küp doğranır, domatesler rendelenir. Bir tencereye zeytinyağı alınarak kızdırılır. Üzerine kuru soğanlar ilave edilerek bereber kavrulur. Soğanlar altın rengini aldığında rendelenmiş domatesler eklenerek kavurmaya devam edilir. Domatesler suyunu çekmeye başladığında taze fasülyeler de üzerine ilave dedilir. Taze fasülyeler kendi rengini kaybedip matlaşana, hafif beyazlayana kadar kavrulmaya devam edilir. Fasülyeler canlı rengini kaybettiğinde ocağın altı kısılarak tencereye sıcak su, tuz ve kesme şeker ilave edilerek karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Taze fasülyeler kısık ateşte yaklaşık 50 dakika (eğer düdüklü tencerede yapıyorsanız 10 dakika) pişirilir. Ocaktan alındıktan sonra, dinlendirilir. Bir servis tabağına alınarak soğuk olarak servis edilir.

6 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

yaz dedin mi zeytinyağlı fasulye demek benim için :D

Limonlu Kek dedi ki...

Evet hakikatten Sevgili Nilgün, bol damatesli taze fasülye tam yaz yemeği değil mi? Sevgiler :)

Unknown dedi ki...

çocuklar sevince yazın en çok yaptığım yemeklerdendir taze fasülye,yanınada pilavla ne güzel gider,ellerine sağlık canım...

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Ezel, zaten hep çocuklar için yapmıyor muyuz en güzel yemeklerimizi, yorumun için teşekkür ederim, sevgiler...

Unknown dedi ki...

bayılırım ellerine sağlık

seldanın mutfak defteri dedi ki...

Merhaba,
Ellerinize sağlık. Nefis olmuş taze fasulye. Bloğunuzu çok beğendim ve takibe aldım. Bana da beklerim. Sevgiler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...