Uzun oruçlu günler için çok ideal bir tarif var sırada; zeytinyağlı kabak. Pirinç ve havuç ile de zenginleştirince, hele de üzerine sarımsaklı yoğurt sosu ilave edince harika oluyor. Uzun zaman aç kalan mideye dost, lezzeti ile aynı zamanda damağa da hitap eden kabağı saygı ile anıyoruz :)
Malzemeler:
- 4 adet orta boy kabak
- 3 adet iri boy domates
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet çarliston biber
- 1 kahve fincanı pirinç
- 1 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz, nane
Yapılışı: Kabak, soğan, havuç ve biberler yıkanıp temizlenerek, kabak daha iri olmak üzere küp küp doğranırlar. Tencereye alınan soğan, zeytinyağında sotelenir. Soğanlar altın rengini aldığında havuç ve biberler de eklenerek bir süre daha birlikte kavrulur. Domatesler rendelenerek tencereye alınır. Karışım, suyunu çekmeye başladığında kabaklar da ilave edilerek 3-4 dakika çevrilir. Üzerine su, tuz ve yıkanıp süzülmüş pirinçler de eklenerek ocağın altı kısılır. Arada yemeğin suyunu çekip çekmediği kontrol edilerek (çekmişse azar azar ilave edilebilir) ve pirinçlerin tencereye yapışmaması için karıştırarak 35-40 dakika kadar pişirilir. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve nane ilavesi ile servis edilir. Afiyet-şeker olsun...
4 yorum:
bende yaz boyu yaparım pirinçli pirinçsiz
ne harika bir sebze dimi bu kabak?
Favori sebzem kabak..ellerinize sağlık,her türlüsü güzelll bu sebzenin..
tam zamanı ellerine sağlık sevgiler..
Hımm nefis gözüküyor ellerine sağlık canım :)
Yorum Gönder