5 Ağustos 2013 Pazartesi

Fairy ile Türkiye'nin Köfteleri


Geçen sene ayağım kırık olduğu için Ramazan ayının tamamını evde geçirdiğime inat, bu sene Ramazan'ın 1/3'ünü dışarıda geçirdim diyebilirim. Dışarıda yaptığımız bir iftar da, daha önce bahsettiğim Fairy'nin, "Mutlu Mutfaklar" fikri ile yola çıkarak, Yiyecek İçecek Danışmanı Osman Serim ile birlikte hazırladıkları "Türkiye'nin Köfteleri" kitabının tanıtım iftarı idi. Yıldız Hisar Tesisleri'nde boğaza nazır gerçekleşen yemek, harika geçen bir etkinlik olarak hafızama kazındı bile :)
 

Fairy Türk Mutfağı adına çok başarılı bir işe imza atmış bence. Köfte çeşitliliği bakımından başka hiçbir mutfağın Türk mutfağı'nın yanına yaklaşamadığı bir konuda envanter niteliğindeki bu kitap kütüphanem için çok faydalı bir başvuru niteliğinde.  


İftar menüsünün ana yemeği tabii ki aklınıza ne kadar köfte çeşidi geliyorsa ondan oluşuyordu. Antalya'nın Şiş Köftesi'nden, Doğu Anadolu'nun Abdigor Köftesi'ne, Ege'nin İnegöl Köftesinden Güneydoğu Anadolu'nun Fellahh Köftesi'ne, Afyon'un Sucuk Köftesi'nden Trabzon'un Akçaabat Köftesi'ne ve hatta Köfte Kebabı, İçli Köfte, Çiğ Köfte, İzmir Köfte, Tekirdağ Köftesi, Ispanak Köftesi, Mercimek Köftesi'ne kadar 50'ye yakın köfte çeşidinden tattık. Herbiri ayrı lezzetteki köfteleri en kısa zamanda birer birer evde denemek lazım. 


"Türkiye'nin Köfteleri" kitabına sizler de sahip olmak istiyorsanız sosyal medyada Fairy'yi takip etmeniz yeterli. Üstelik www.facebook.com/FairyTurkiye adresindeki dijital harita üzerinden denediğiniz köfte tarifi ile renklendirdiğiniz sofranızın fotoğrafını paylaşarak Fairy'den süpriz hediyeler kazanma şansınız da var. 
 
Son olarak bu güzel akşamda bizleri ağırlayan Fairy'ye, böylesi güzel bir kitaba imzasını atan Sayın Osman Serim'e ve Medya Evi PR'ye çok teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...