21 Ağustos 2013 Çarşamba

Taze Fasülye Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?


Taze fasülye ayıklamak bana ölüm gibi gelir, çünkü her iki tarafındaki kılçıkları çekip atmak yetmez, illa yan taraflarını kazıyıp atmam gerekir, ancak öyle temizlenmişse yiyorlar. Hal böyle olunca da canım hiç taze fasülye yapmak istemiyor, ancak evdekilerin de en sevdiği yemeklerden biri taze fasülye olunca, bahçeden gelen 5 kilo fasülyeyi ayıklamak üzere tüm aile masanın başına geçtik :) Normalde 1 kilosunu ayıklamak 45 dakika süren fasülyeyi toplam 1 saate temizleyip bitirdik. Atalarımız boşuna dememiş "birlikten kuvvet doğar" diye. Haydi kışın bol bol taze fasülye yemek için fasülye seferberliğine :)


Malzemeler:

- 1 kg taze fasülye
- 0,5 kg domates

Yapılışı: Taze fasulyeler iyice yıkanarak her iki kenarındaki kılçıklar temizlenir ve istenilen uzunlukta kesilir. Domatesler ister rendelenir veya onlarda buradaki tarifime göre sos olarak hazırlanır. Ayıklanmış taze fasülye ve domates rendesi (eğer domates sosu ile yapacaksanız 4 yemek kaşığı domates sosu) derince bir tencereye  alınarak fasülyeler yeşil rengini kaybedip sarımsı bir renk alaıncaya kadar (yaklaşık 8-10 dakika) yağsız olarak kavrulur. Hazırlanan malzeme yarım kiloluk iki buzluk poşetine bölüştürülüp soğuduktan sonra derin dondurucuya kaldırılır.

1 yorum:

gügüyle hersey dedi ki...

Merhabalar,bende uzun zamandir nasil saklayacagimi düsünürdüm paylasim icin cok tesekkürler sevgiler♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...