30 Ekim 2013 Çarşamba

Beşamelli Köfte Kebabı


Çok önemli bir günün hemen ertesinde, çok güzel bir günde ve çok güzel bir tarifle karşınızdayım bugün. Barış içinde, herkesin birbirine sevgi ile baktığı ve dinlediği  bir Türkiye olalım. Daha nice 90 yıllar diliyorum güzel Türkiye'm için, Cumhuriyetimizin 90. Yılı Kutlu Olsun...


Malzemeler:

- 1 adet iri boy patates
- 1 adet iri boy havuç
- yarım paket Knorr Beşamel Sos
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- kızartmak için sıvı yağ
 
Köfte Harcı İçin:
 
- yarım kilo orta yağlı kıyma
- 1 dilim bayat ekmek ekmek içi
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- tuz, karabiber, kırmızıbiber, köfte baharı

Yapılışı: Bayat ekmek içi hafif ıslatılarak ufalanır, soğan rendelenir ve diğer tüm malzemelerle harmanlanır. (Harç malzemesiyle uğraşmak istenmiyorsa hazır köfte harçları da, üzerindeki tarife göre hazırlanabilir.) Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak küçük toplar şeklinde yuvarlanır. Bir tavaya, sıvı yağı koyup kızdırılır. Yıkanıp temizlenerek rendelenmiş ve suyu sıkılmış patates ve havuçlar aynı anda kızgın yağda kızartılır.  Aynı şekilde yoğrulmuş köfteler de iyice pişirilir. Hepsi kızartıldıktan sonra bir fırın kabına önce kızarmış patates-havuç karışımı konulur. Üzerine kızarmış köfteler yerleştirilir. En üste de Knorr Beşamel Sos paketinin yarısı üzerindeki tarifine göre hazırlanarak  dökülür (Evde hazır sosum olduğu için Knorr kullandım, ancak beşamel sosunuı evde kendiniz de hazırlayabilirsiniz tarif için...) ve 180 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir. Çıkmaya yakın üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirilerek 3-4 dakika daha pişirilir ve sıcak olarak servis edilir.

2 yorum:

Burcin Toprakçıoğlu dedi ki...

harika görünüyor nasıl güzel kızarmış afiyet olsun elinize sağlık

aylinden denemeler dedi ki...

yürekten amin diyorum.
çok lezzetli bir şeye benziyor ellerine sağlık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...