14 Kasım 2013 Perşembe

Baklava Yufkasından Ispanaklı Börek


Gün geçmiyor ki yeni bir kolaylık çıkmasın. Yufka açamayanlar için hazır yufkalar vardı taa ezelden beri, bir de üzerine evde baklava keyfini yaşamak isteyenler için hazır baklava yufkaları çıktı yakın zamanda. Çok da iyi oldu, börekde, çörekte, tatlıda, hatta kızartmada kullanıyoruz. Kıyır kıyır, lezzetli bu börek misafir çaylarının gözdesi olacaktır, zaten hepsinin bitmesinden kısa sürede anlayacaksınız :)

Malzemeler:

- 1 paket hazır baklava yufkası
- yarım kg. ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 kahve fincanı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet yumurta
- tuz

Yapılışı: İç harcını hazırlamak üzere, ıspanaklar iyice yıkanarak sapları ile birlikte doğranır. Kuru soğan incecik doğranarak 1 fincan sıvıyağ içerisinde hafif karamelize olana dek kavrulur. İnce doğranmış ıspanaklar ve tuz ilave edilerek, ıspanaklar yumuşayana dek pişirilir. İlk baklava yufkası düz bir zemine serilerek üzerine bir fırça yardımı eritilmiş tereyağı sürülür. İkinci baklava hamuru da üzerine serilerek aynı işlem uygulanır. Üçüncü baklava yufkası diğerinin üzerine kapatılır, ancak üzerine yağ sürmeden yufkanın kısa olan kenarına ıspanaklı harç konulur ve rulo yapılarak sarılır. Elde edilen rulo 3 parmak eninde kesilerek yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirilir. Aynı işlemler diğer yufkalara da uygulanır. 1 adet yumurta çırpılarak tüm parçaların üzerine sürülür. 190 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana dek pişirilir.

2 yorum:

Pembe Tatlar dedi ki...

Çıtır çıtır oluyor patateslesini denedim...
Mutlaka bunuda deneyeceğim ellerine sağlık canım :)

Gulcin Akbulut dedi ki...

nasil canim istedi simdi ..yasadigim yerde baklava yufkasinin bulunmayisi cok kotu..

sevgiler,..

bana da beklerim

seyahattutkunu.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...