9 Aralık 2013 Pazartesi

Fındık Unlu Kurabiye


Bir kurabiye düşünün yapımı zahmetsiz, 15 dakikaya tabağınızda, lezzeti dillere destan, misafirler yedikçe "mımm, nasıl güzel bir kurabiye bu!" diyorlar. Ne dersiniz, bir şey demez hemen denersiniz değil mi? Sevgili Zerrin'in facebook sayfasında daha görür görmez gidip mutfağa yapmıştım, hiç de pişman değilim, hatta hergün yapasım var. Ancak biraz tehlikeli, gide gele hemen bitirtiyor kendisini çünkü. Çok övdüm bu kurabiyeyi, anladınız siz onu :)

Malzemeler:

- 2 su bardağı fındık
- 1 su bardağı+1 kase pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet yumurtanın akı

Yapılışı: Fındıklar rondodan çekilerek un haline getirilir. İçerisine (1 kase pudra şekeri haricindeki)diğer tüm malzemeler ilave edilerek yumuşak ve yağlı bir hamur elde edilir.  , Hamurdan koparılan ceviz büyüklüğündeki parçalar elde yuvarlanarak, kase içerisine konulan pudra şekerine bulanır. Kurabiyeler yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine dizilerek 160 dereceye ayarlı fırında 8 dakika kadar pişirilir. (Fazla pişirmeyin, istenen özellik; dışı sert ancak içi yumuşak olması) Fırından çıkarıınca soğuyana kadar beklemeyi ihmal etmeyin. Afiyet-şeker olsun...

10 yorum:

Öznur Korkut dedi ki...

Ellerine sağlık canım, kakaolusunu denememiştim, bu kadar meth ettikten sonra muhakkak deneyeceğim :)
Sevgiler, iyi haftalar...

ARZU - ENGÜZELTATLAR dedi ki...

ımmm çok severim ellerine sağlık Neval abla...

Filiz Bircan dedi ki...

Ellerinize saglik, mutlaka denemek isterim... Ancak ne kadar ve ne yagi kullandiginizi ögrenmem mümkün olabilir mi? Sevgilerimle,

Limonlu Kek dedi ki...

Filiz Hanım merhaba, kurabiye tarifinde herhangi bir yağ bulunmuyor, fındığın kendi yağı un haline geldiği zaman yeterli oluyor. Yumurtayı nispeten küçük boy tutmakta yarar var. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

bugün kurabiyeyi yaptım ama benim ki taş gibi oldu 8 dakika pişirin yazmışsınız ama 8 dakikada çatlaklar oluşmadı bende daha pişmemiştir diye 20 dakikadan fazla pişirdim o zaman sizinkinin görüntüsünde oldu . tadı bu haliyle bile çok güzel ama yemesi biraz zor. çatlaklar oluşmasa bile yaklaşık 8 dakika pişirip cıkarmam mı gerekir cevap bekliyorum lütfen şimdiden teşekkürler

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Adsız, çatlaklar bol pudra şekerine bulandağında daha fazla oluyor, pişme ile alakalı değil. 8 dakika pirişme için yeterli, aksi halde sizde olduğu gibi kurabiyeler çok sert olur. Kurabiyeler fırından ilk çıktığında pişmemiş gibi çok yumuşak olabilir, aldanıp da yeniden fırına atmayın, sonradan sertleşiyor. Tekrar denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler...

Nese dedi ki...

Bol pudra sekerine bulayinca catlaklar daha mi cok oluyor yani. Ilginiz icin tesekkurler.tekrar yapicam cunku tadi cok guzel.

Limonlu Kek dedi ki...

Evet, nispeten pudra şekeri fazla olunca çatlaklar belirgin oluyor. Umarım bu kez olur, ben de merakla bekliyorum ikinci denemenizi, sevgiler :)

Adsız dedi ki...

Merhaba
Bu tarifinizde kabartma tozu yok mu?

Limonlu Kek dedi ki...

Sevgili Adsız, hayır yanlışlık yok, içerisine kabartma tozu konmuyor. Sevgiler...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...