18 Aralık 2013 Çarşamba

Karaca-Cookplus İle İnovatif Tadımlıklar Workshopu


Geçen hafta Karaca Cookplus'tan Ayşenur Hanım'ın daveti ile çok güzel bir etkinliğe daha katıldım. Serkan Bozkurt'un şefliğinde Chef's Table Mutfak Akademisi'nde bir dolu yeni lezzetleri pişirdik, taşırdık. Yapılacak öyle çok yemek vardı ki 2 saat içerisinde nasıl yaptık, nasıl yedik hala şaşırıyorum :) İşin sırrı Cookplus ve Serkan Bozkurt'ta idi sanırım...


Yaptığımız ilk lezzet "Balık Kokoreç Dürüm" oldu. Kokoreçi normalde de çok severim, balık ile olanı da ayrı bir güzel, üstelikte 10 dakikada hazırlanacak kadar kısa sürede oldu. Evde balık kokoreç keyfini yaşamamak için hiçbir neden yok :)


Serkan Bozkurt'un özelliği bu; herkesin bilidği bir malzemeyi veya yemeği alıyor, bir iki ek malzeme veya farklı kullanım ile bambaşka bir yeni lezzet sunuyor. "Ballı-Balsamikli Arpacık Soğanlı Mıhlama" da bu eski ama yeni lezzetlerden. Yedik, çok sevdik...


Ana yemeğimiz "Firik Risotto Üzerinde Limonlu Piliç Kanatları" idi. İtalyanların meşhur risottosunun Türk yorumu firik risotto ve limonlu kanatlar aynen göründüğü kadar da lezzetli idi.


Evde muss keyfi yaşanmaz demeyin, azıcık malzeme ve bir blender ile neler yapabildiğinize inanamayacaksınız. "Duble Çikolatalı Muss"u evde yapabilmeniz için tarifi yakında vereceğim, şimdilik herkese sevgilerimi gönderiyorum.
 
Son olarak bu güzel etkinliği organize eden Karaca Cookplus'a, her workshopu ayrı bir yemek dersine dönüşen Serkan Bozkurt'a çok teşekkürler...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

BALIK KOKOREÇİ ÇOK MERAK ETTİM, TARİFİ DÖRTGÖZLE BEKLİYORUM...
OYA

Dilek'le Mutfakta dedi ki...

hayranlıkla izledim...maharetli eller bunlar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...