19 Aralık 2013 Perşembe

Yeni Yıl Masanız İçin Küçük Öneriler


Yepyeni bir yıl daha geliyor, eli kulağında. Ben ilgilenmiyorum, benim için fark etmez, ben kutlamıyorum diyenler dahi, her yanı cıvıl cıvıl süslenmiş, pırıltılar içerisinde görünce azıcık da olsun keyifleniyordur eminim :) Eğer dışarıda bir planınız yoksa, evde ailecek veya arkadaşlarınızla yeni yılı karşılamayı düşünüyorsanız geçmiş yıllardan hazırladığım minik önerilerim olacak sizlere. Masada ufak detaylandırmalar ile cıvıl cıvıl bir masa hazırlamaya ne dersiniz? Haydi hayatın tüm zorluklarına inat, yeni yılı daha coşkulu, daha bir umutlu kutlayalım :)


Masada salatanın yeri her zaman ayrı tabii, olmazsa olmazlarından, hele görüntü olarak da göze hitap ediyorsa, bundan iyisi can sağlığı;
- Mercimek köftesi
- Peynirli közlenmiş kırmızı biber ruloları
- Tulum peynirli ıspanak salatası


Masada şık bir peynir tabağı her zaman için göz dolduracaktır. 4-5 çeşit peynir ve şarküteri ürünü ile harikalar yaratabilirsiniz. Peynir tabağının yanına minik ekmekler veya tuzlu krakerler de hazırlayabilirsiniz. İkramınız gide-gele atıştırılacağından, ne zaman bittiğini anlamayacaksınız bile :) 


Masada kolayca servis edilen, aynı zamanda kolaycacık da yenilebilen aperatiflerin, küçük böreklerin, lokmalık sandviçlerin çok sevileceğinden eminim. Kişi sayısını göz önünde bulundurup hazırlayacağınız bu aperatifleri hazırlama ve sunum sadece hayal gücünüzle sınırlı. 


Ve sıra geldi tatlılara, sofrada bulunmazsa olmazlara. Tatlı için ne hazırlarsanız hazırlayın ama ille de kırmızı bir şeyler olsun :) Hele yeni yılı çağrıştıran yıldız-kar şeklinde kurabiyeler, kırmızı-yeşil-dore-lame renklerde tabaklar, yılbaşı konseptli peçeteler, renkli kürdanlar ile masanız nasıl değişecek göreceksiniz.

2 yorum:

Nilgün Komar dedi ki...

harika görünüyorlar

Adsız dedi ki...

bir de bunları yapacak güç ver ALLAHIM
NEŞE:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...