10 Ocak 2014 Cuma

Arpacık Soğanlı Mıhlama


Bugün değişik bir tarifim var sizlere. Mıhlamayı kahvaltıda mı seviyordunuz, bu halini bir deneyin, akşam yemeğinde de çok seveceğinize eminim :) Aslında mıhlama klasik bir lezzet, ancak üzerine arpacık soğanlı bir ilave yaptığınızda çok ama çok farklı bir lezzet elde ediyorsunuz. Denemekte fayda var, zarar yok siz ne dersiniz?

Malzemeler:

- 1 su bardağı mısır unu
- 100 gr. tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
- 150 gr. çeçil peyniri
- tuz

Balzamikli Arpcık Soğan:

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 100 gr. arpacık soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı balzamik sirkesi
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 adet kurutulmuş domates
- tuz, karabiber, taze biberiye

Yapılışı:  İncecik doğranmış sarımsak, balzamik sirke, bal, biberiye yaprakları, kuru domates ve baharatlar, ortadan ikiye kesilmiş arpacık soğanları ile harmanlanır. Küçük bir fırın kabına konularak, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında soğanlar yumuşayıncaya dek (yaklaşık 30 dakika) pişirilir.
 
Mıhlama için, tereyağı derince bir tavaya alınarak eritilir. İçerisine mısır unu eklenerek hafif kahverengi alana dek kavrulur. Sıcak su ilave edilerek su çekene dek sürekli karıştırılır. Çeçil peyniri ince ince didiklenerek en son olarak içeriseine yedirilir ve ocağın altı kapatılır. Sercis tabağına alınarak arpacık soğanlar da ilave edilerek servis edilir.





2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımm nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mimmm nefis bir lezzet olmus...ellerine saglik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...