15 Ocak 2014 Çarşamba

Çikolatalı Mus




Umarım keyfiniz yerinde, ağzınızın tadı yerindedir. Bugün çikolataya doyacağınız bir tarif var sırada. Pişirmeden, ancak azıcık kol kuvvetine dayalı, hatta mikseri çıkarmaya üşenmeyecekseniz o konunun da icabına bakarak 10 dakikada böylesine güzel bir lezzeti yakalayabilirsiniz. Hatta köpük köpük çikolata rüyasını yemeden durabilirseniz buzdolabında 1-2 saat bırakıp dondurma kıvamında da tadını çıkarabilirsiniz. O derece yani :)

Malzemeler:

- 45 gr. bitter kuvertür çikolata
- 1 adet yumurta sarısı
- 100 gr. krema (yarım paket)
- 25 gr. pudra şekeri (2-3 yemek kaşığı)
- süslemek için taze nane

Yapılışı: Benmari usulü ısıtılan bir kasede, yumurta sarısı hafif beyazlayıncaya kadar çırpılır. İçerisine pudra şekeri eklenerek soğuyuncaya dek karıştırılır. Krema iyice kabarıncaya, traş köpüğü kıvamını alıncaya kadar çırpılır. (El ile çırpmaya çalışırsanız bayağı uzun zaman harcamanız gerekebilir, ben mikser kullanmanızı tavsiye ederim.) Çikolata önce bıçakla kıyılarak daha küçük parçalara ayrılır ve  benmari usulü eritilir. Son olarak çırpılmış krema, yumurtalı pudra şekeri ve çikolata bereberce karıştırılarak servis kaselerine alınır. Biraz soğutulduktan sonra servis edilir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Muhteşem bir şeye benziyor. Evde bitter olsaydı hemen yapmaya başlardım ama çıkıp almaya üşeniyorum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...