27 Ocak 2014 Pazartesi

Sarımsaklı-Peynirli Ekmek


Çok güzel, pratik mi pratik, insanın aklına geldiği zaman bile sıcacık aile sofralarını anımsatacak bir tarifim var bugün sizlere. Tek bir kötü yanı var, bir kez yaptın mı, iki günde bir "Sarımsaklı ekmekten yapsana, geçen gün yapmıştın hani." gibi cümleleri çok sık duyabilirsiniz :) Şu an yazımı yazarken gözümün önüne harlı harlı yanan bir soba, üzerinde yatay konulmuş bir maşa, onun da üzerinde bu ekmekler canlandı valla, eskiyi mi özlemişim ne :)

Malzemeler:

- 1 adet ekmek
- 1yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- ½ çay bardağı kaşar peyniri rendesi
- ½ çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
- kekik
 
Yapılışı: Kaşr peyniri ve beyaz peynir bir kase içerisinde iyice harmanlanır. Tereyağı eritilerek, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak ile karıştırılır. Yağlı karışım ve peynirler bir araya getirilerek iyice kaynaştırılır. Ekmek 1,5-2 cm kalınlığında dilimlenerek, herbir dilimin üzerine peynirli harçtan konulur. Üzerine kekik veya dilediğiniz baharatlar serpiştirilerek 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika peynirler eriyinceye kadar pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

3 yorum:

sinem dedi ki...

Sarimsakli ekmek tarifini hep merak etmisimdir :) Ellerinize saglik... Renkliimutfak

aylinden denemeler dedi ki...

gerçekten de bende soba üstünde hayal ettim oh mis ellerine sağlık.

lezzetyolculugu dedi ki...

gerçekten enfes görünüyor.Canım ardından birde pizza çekti nedense :))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...