6 Ocak 2014 Pazartesi

Sütlaç


Yemektan sonra tatlı tatlıııııı diye feryat ettiğimiz zamanlar bunlar. Biz mi garibiz, yoksa vücudun kış modu mu bilemiyorum. Bildiğim tek bir şey var, yemek sonrası için tatlı bir şeyler yapmam gerektiği :) İyisi mi bari, hem sütlü, hem de evde herkesin sevdiği bir tatlı yapayım dedim. Üstelik annemin yaptığı sütlaç aklıma da düşmüştü, hemen anneye telefon edildi, tarif alındı ve karşınızda annemin sütlacı :) Hişş bir sır vereyim mi sevgili okuyucu? Çok güzel olmuştu :)

Malzemeler:

- 1 litre süt
- 1su bardağından 1 parmak az pirinç
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- tarçın

Yapılışı: Pirinç iyice yıkanarak süzülür. Küçük bir tencereye alınarak 1,5 su bardağı su içerisinde iyice yumuşayıncaya kadar haşlanır. İyice yumuşayan pirinçlerin üzerine süt ilave edilerek ara ara karıştırılmak sureti ile kaynatılır. Sütlü karışım kıvam kazanmaya başladığında toz şeker ve 2-3 yemek kaşığı su ile inceltilmiş nişasta eklenir. 10-15 dakika daha karıştırarak kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır. Sütlaç daha sıcakken kaselere paylaştırılarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpiştirildikten sonra servis edilir. 

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

hımmm.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.sevgiler.

selma tamer dedi ki...

mıllı tatlımız sayılır bende sımdı sut kaynatmıstım yarısını sutlac yapayım ellerınıze sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...