3 Ocak 2014 Cuma

Yumurta Tavası


Sabahları kahvaltıda haşlanmış yumurta sever misiniz? Peki ya erimiş tereyağının başdöndürücü kokusunu, ekmeği bana bana yeme zevkini? Tüm bunlar ağzınızı sulandırdıysa eğer, daha da feci lezzetli bir tarif var sırada. Hem çok pratik, hem çok lezzetli, hem de kahvaltıda sıcak birşeyler arayanlara işte benim aradığım lezzet dedirtiyor. Bugün geçti artık, ama Cumartesi kahvaltısında Yumurta Tavası'na ne dersiniz?

Malzemeler:

- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- tuz, kırmızıbiber, karabiber, kekik, nane

Yapılışı: Yumurtalar kayısı kıvamında haşlanır. (Su kaynadıktan sonra 4 dakika) Yumurtaların kabukları soyulduktan sonra boylamasına ikiye kesilir. Biraz derince bir tavaya vaya bakır kaba tereyağı alınarak kızdırılır. Tereyağ eriyip köpürmeye başladığı zaman ocağın altı kısılarak tüm baharatlar ilave edilir. Baharatlar ve tereyağı iyice karıştıktan sonra yumurtalar, sarıları alta gelecek şekilde tavaya alınır. Ara sıra yumurtalar çevrilerek her tarafının yağlanması sağlanır. Bir süre daha ocak üzerinde  sotelendikten sonra ocaktan alınarak yağı donmadan servis edilir.

4 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

harika bir yorum olmuş, haşlanmış yumurta için, ellerinize sağlık

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Aman allahım nasıl bir lezzet bu böyle haşlanmış yumurtayı taçlandırmak, enfes görünüyor ellerine sağlık canım, deneyeceğim.
Sevgiler, güzel bir haftasonu dilerim..

htt://neselilezzetlerelinizde.blogspot.com dedi ki...

İlginç bir tarif olmuş, yarın sabah kahvaltıda deneyeceğim :))
Teşekkürler,

Meltem Kaya dedi ki...

İlginç bir tarif olmuş, yarın sabah kahvaltıda deneyeceğim :))
Teşekkürler,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...