19 Şubat 2014 Çarşamba

Şeker Hamurlu Kurabiye Yapmaktan Korkmayın


Emekle, itina ile yapılan her işe büyük saygım var, hak edenin de hakettiğini almasının sonsuz destekçisiyim. Şeker hamuru ile yapılmış kurabiyeleri, pastaları görüyor ve nasıl bir sabırla yaptıklarını da merak ediyorum doğrusu, zor iş çünkü. Ancak kendi aranızdaki kutlamalar, küçük sürprizler ve jestler için de şeker hamuruna bulaşmaktan korkmayın diyorum. Ufaktan ufaktan bir-iki kalıpla başlayın, her yaptığınızı bir öncekinden çok beğeneceğinize eminim :)

 
Bu kollektif çalışma Sevgili Sema'nın nişanı için yapıldı. 4 kişi, biri kurabiyeleri pişirdi, biri çiçekleri yaptı, bir kalıpla kesti, biri yapıştırdı, biri poşetledi-etiketini yapıştırdı derken, 4 saatte 100 nişan kurabiyesi hazırlandı. Gerekli malzemeniz ve hayal gücünüz varken sizi kim tutabilir ki :)

 
Malzemeler:
 
- 1 adet yumurta
- 125 gr. tereyağı
- 125 gr. margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4-5 su bardağı un
- yarım paket kabartma tozu
- 1 adet şekerli vanilin
- arzuya göre fındık, tarçın, kakao, toz zencefil
 
Üzeri için:
 
- değişik renklerde şeker hamuru
- yenilebilir inci
- 2 tatlı kaşığı bal

 
Yapılışı: Hamur için gerekli olan tüm malzemeler bir yoğurma kabına alınarak yoğrulur. Unlanmış bir zeminde merdane yardımı ile yaklaşık 1-1,5 cm kalınlığında açılır. Nasıl bir şekil istiyorsanız ona uygun kalıpla hamurdan parçalar çıkarılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 180 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir. Üzerini süslemek için, zemin ve oklava nişasta ile yapışmaz hale getirilerek şeker hamuru yarım santimden daha ince olarak açılır. (Eğer zeminin şekilli olmasını istiyorsanız bir kere de boyut veren merdane ile üzerinden geçin.) Kurabiyeleri kestiğiniz aynı kalıp ile üzerinden parçalar çıkarılır. Çok az su ile inceltilmiş bal, temiz bir suluboya fırçası ile kurabiyelerin üzerine sürülerek üzerine şeker hamurundan kesilen parçalar yerleştirilir. Piyasada artık çok ucuza bulabileceğiniz 3 boyutlu silikon kalıplarda, farklı renklerden şeker hamuru ile şekiller çıkartılarak istenilen şekilde kurabiyeler süslenir.
 
 

2 yorum:

Zim dedi ki...

Ben bu işe çok sevgi görmek :) Bu lezzetli olmalı.

gulay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...