21 Mart 2014 Cuma

Armut Kurabiye


Güzel armutlar bunlar, tatlı mı tatlı, sevimli mi sevimli. Sulu sulu değil ama misafirlerinizi şaşırtacak türden :) Bu tarif biraz da fındık unlu kurabiyeye benziyor, ancak içerisindeki bademden dolayı acıbadem ezmesine de benziyor. Malesef yemek bloglarının en büyük dez avantajı da bu, görsel var ama iş lezzetine gelince tarif etmek çok zor, keşke tabaktan minik tadımlıklar da alabilseydik değil mi? Olmaz demiyorum artık hiçbirşeye, bakarsın bir 20 yıl sonra o da oluvermiş :) Sevgi ile kalın...

Malzemeler:

- 1 su bardağı toz badem
- 1 su bardağı toz Antep fıstığı
- yarım su bardağı pudra şekeri
- yarım çay bardağı irmik
- 1 adet limonun kabuğu
- 2 adet yumurtanın akı
- saplarını yapmak için karanfil

Yapılışı: Karanfil haricindeki tüm malzemeler birlikte yoğurularak yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılarak el ile armut şekli verilir. Her birinin üst kımına karanfil saplanarak fırın tepsisine dizilir. 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpiştirilerek servis edilir.

4 yorum:

Yemekcinin Mekani dedi ki...

Çok şirinler :) Ellerinize sağlık.

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık..nefıs gorunuyor..

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Sabah kalktığımda toz fıstıktan bi kurabiye yapsam diye düşünüyordum. Bademim de varsa tarif hazır geldi önüme :)

Pek cici ve leziz görünüyorlar, ellerine sağlık Neval ablacım.

Pembe Tatlar dedi ki...

Çok cici olmuşlar :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...