27 Mart 2014 Perşembe

Fırında Kremalı Patates


Ne olduğuna ve olacağına karar verememiş bir güne merhaba derken, tabii ne giyeceğimize de kararsız kaldığımızın resmidir. Havanın kararsız moduna uygun olarak hareketlerim de ağırlaştı resmen. Şu postu yayınlarken bile yazayım, yok yarına kalsın, yok yok yazayım diyerek kararsız kaldım. Amma siz yapmakta kararsız kalmayın, bu tarifi yakın zamanda mutlaka deneyin, hele ki bir et yemeğinin yanına ne de güzel yakışıyor, bakın bunda kesin kararlıyım :)

Malzemeler:

- 6 adet patates
- 1 küçük paket krema (200 ml.)
- 1 adet pırasa
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 diş sarımsak
- yarım demet maydanoz
- tuz, karabiber, biberiye, kekik

Yapılışı: Patatesler ince ince dilimlenerek yıkanır. Pırasalar da ince doğranarak sıvı yağda sotelenir. Patatesler, kavrulmuş pırasa ile karıştırılarak fırın tepsisine dizilir. Üzerine diğer tüm malzemeler karıştırılarak dökülür. 200 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirilir. Arzu edilirse, fırından çıkarmadan 5 dakika önce kaşar peyniri rendesi konularak kaşar peyniri eriyene kadar fırında tutulabilir.

4 yorum:

gülay mutfakta dedi ki...

canım neval'im ellerine sağlık..
bildiğimden farklı olmuş..
ben de artık kararlıyım :)

sevgilerimle

Saglıklı Mutfak Hilal dedi ki...

Nevalcim epeydir yapmamıştım. İyi ki hatırlattın. Eline koluna sağlık:)) sevgiler

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Canım arkadaşım ellerine sağlık, güzel olmaz mı harika görünüyor 😊 Nasıl göresim geldi şimdi seni, çok öpüyorum 😊

Seda Yazici dedi ki...

etin balığın yanına sıkça yaparım bende eline sağlık Nevalcim :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...