19 Mart 2014 Çarşamba

Hardal Soslu Somon


Açıkça söyleyeyim, canım ne zaman somon balığı yemek istese hep Ikea'ya giderim, hatta Ikea'ya ne zaman gitsem somon balığı yerim diyeyim :) Bugüne kadar evde yapmayı hiç düşünmedim, olur ama ya olmazsa boşuna heba etmeyeyim balığı derim, daha doğrusu derdim. Sonra Salat Etkinliğinde bu tarifle tanıştım. İlk başta "Somon ve 3 yemek kaşığı hardal mı?" desem de nasıl lezzetli bir şey olduğunu size tarif edemem. Tereddüd etmeyin yapın lütfen, kendinizi böyle bir lezzetten mahrum bırakmayın...

Malzemeler:

- yarım kilo somon balığı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy kırmızı soğan
- 3 yemek kaşığı hardal
- 3 yemek kaşığı balzamik sirke
- 2 diş sarımsak
- tuz, taze biberiye, taze kekik, kırmızı pul biber

Yapılışı: Kalın dilimlenmiş somon balığı bir fırın tepsisinin içerisine yerleştirilir. Üzerine yarım ay şeklinde  (piyazlık) doğranmış soğanlar serpiştirilir. Bir sos kasesi içerisinde hardal, balzamik sirke, ezilmiş sarımsak, baharatlar ve sıvı yağ konularak iyice karıştırılır. (Baharatları katmadan yapacağınız bu sosu hazırlayıp buzdolabında muhafaza edebilir ve salatalarınızda rahatlıkla kullanabilirsiniz.) Hazırlanan sos balığın üzerinde gezdirilerek 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirilir.


4 yorum:

Meltem IŞIKAY dedi ki...

ellerine sağlık canım hardal sosu çok severim keşke servis ederkenki halinide resimleseydin ...

Hülya Aydoğan dedi ki...

Tam bir balıkseverim. Böyle değişik tariflere de bayılıyorum..

Ellerinize sağlık harika bir görüntü..

Yasemin Babalik dedi ki...

ben de somonu bir şekilde allayıp pullarsam yiyebiliyorum ancak. bunu deniycem mutlaka ama birkaç gün sonra bir somon tarifim olacak ki kesin denemelisin maden seviyorsun somonu.ellerine sağlık

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefisss.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...