31 Mart 2014 Pazartesi

Katmer Tatlısı


Bugün yazayım mı size tam bir anti-diyet tarif, şöyle en hamurlusundan, en kızartmasından ve de en kaymaklısından :) Yazayım yazayım, arasıra bunlardan da yapıp yemek lazım ki, keyfimiz yerine gelsin, lezzet deryasına düşelim. Eh anlaştıksa haydi o zaman :)

Malzemeler:

Hamuru İçin:

- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3-4 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- aldığı kadar su

İç Harcı İçin:

- 200 gr. kaymak
- 100 gr. Antep fıstığı
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı: Derince bir karıştırma kabına tuz ve un alınarak üzerine yavaş yavaş su eklenerek homojen bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Elde edilen hamur bezelere ayrılarak üzerine 1 su bardağı sıvı yağ dökülür. Her bir bezenin yağlanmasına dikkat edilerek hamur en az 25 dakika bekletilir. (1 gece bu şekilde bekleyebilir, çok daha lezzetli olur.) İç malzemesi için, ince kıyılmış fıstıklar, kaymak, şeker ve sıvı yağ karıştırılır. Dinlenmiş olan hamur oklava yardımı ile incecik açılarak üzerine iç malzemesinden konulur ve kat kat katlanır. Sıvı yağda kızartarak sıcak sıcak servis tabağına alınır ve afiyetle yenir :) 

3 yorum:

Adsız dedi ki...

OOoo tehlikeli bişey bu, ama güzel görünüyor...

Sevim Baltacı

hatice avcı dedi ki...

Ellerine sağlık harika görünüyor :)

eylem ceylan dedi ki...

en sevdigim tatlıdır desem abartmış olmam.ellerine saglık.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...