13 Haziran 2014 Cuma

Bisküvili Piramit Pasta


Güzel, serin ve herkesin beğeneceğinden emin olduğum bir tarif var bugün listemde. Çok kavrulmuyoruz sıcaktan, fazla şikayet etmeyeyim ama havanın bunalttığını da itiraf edeyim. Havadan of-puf yaptığınız zaman imdadınıza yetişecek bir tarif olduğunu  ekleyeyim hemen. Eğer henüz denemediyseniz, üşenmeyin yapın lütfen :)


Malzemeler:

- 2 paket çikolatalı puding
- 45 adet petibör bisküvi
- 2 adet muz

- 1 lt. süt
- süslemek için file fınfık veya Antep fistığı tozu

Yapılışı: 2 paket puding 1 litre süt ile devamlı karıştırmak sureti ile pişirilir. Düz bir zemine streç film serilerek üzerine bisküvi gelecek alan düşünülerek pişirilen pudingten dökülür. Üzerine birbirine bitişik olacak şekilde enine 3 sıra, boyuna 5 sıra olacak şekilde bisküviler yerleştirilir. (Toplam 15 bisküvi) Bunların üzerine yine puding dökülerek 3 kat için aynı işlem yapılır. Üç kat bisküvi dizildiğinde yine tüm yüzeye puding dökülür, ortadaki sıra üzerine bütün olarak 2 adet muz yerleştirilir. Streç film iki kenarından tutup kaldırılarak piramit şekline getirilir ve sıkıca sarılır. 2-3 saat derin dondurucuda bekletilerek dilimleyerek servis edilir.


2 yorum:

deeptone dedi ki...

üff amaniiin. bunu yersem çok seveceğim belli benim. bilmiyodum. deniycem. allam nası iştahlandım amaa :)

deeptone dedi ki...

hayatta en sevdiğim iki şey çikolata ve muz yaaa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...