22 Haziran 2014 Pazar

Közlenmiş Domates Çorbası


Evdekilerin en sevdiği çorbalar içerisinde birinci sıra "Domates Çorbası"nın. Daha önce pek çok versiyonunu yaptığım domates çorbasını, bu kez domates ve soğanları fırında közleyerek yaptım. Ammannn daha önce neden yapmamışım diye kendime kızdım, çok güzel bir lezzet, ne olur mahrum kalmayın, siz de yapın. Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın :)

Malzemeler:

- 1 kg. domates
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 50 ml. süt kreması
- 4 diş sarımsak
- 2 dal taze fesleğen
- 4 su bardağı tavuk suyu
- tuz, karabiber
- üzeri için 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi

Peynirli Kıtır Ekmekler İçin:

- 4 dilim baget ekmek
- zeytinyağı
- tuz, karabiber

Yapılışı: Domates ve soğanlar tam göbeklerinden ortadan ikiye kesilerek, kesik kısımları yukarı gelecek şekilde fırın tepsisinin üzerine yerleştirilir. Üzerlerine tuz, ezilmiş sarımsaklar ve zeytinyağı serpiştirlerek 200 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 20 dakika közlenir. Közlenmiş tüm malzeme (domateslerin kabuğu soyulmuş olarak) bir tencereye alınarak salça ile hafif kavrulur. Üzerine tavuk suyu ilave edilerek kaynatılır. İnce doğranmış fesleğen ve krema ilave edilerek  ocağın altı kapatılır. Tuz ve karabiber ile tatlandırıldıktan sonra blender ile pürüzsüz olacak şekilde inceltilir.
Peynirli kıtır ekmekler hazırlamak için; baget ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağı sürülerek tuz ve karabiber serpiştirilir. 200 dereceye ayarlanmış fırında hafif kuruyana kadar kızartılır. Közlenmiş Domates Çorbası, kızarmış ekmek dilimleri ve kaşar peyniri rendesi ile servis edilir.

1 yorum:

deeptone dedi ki...

domates çorbası benim de en sevdiğim yaaa. bu şeklini de yapyım. oleey :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...