3 Temmuz 2014 Perşembe

Çikolatalı Güllaç

 
Güllaç yaprakları marketlerde yerini almaya başlayınca Ramazan Ayı'nın geldiğini hemen anlarsınız. Ramazan öncesinde ve sonrasında 1 ay raflarda görünen güllaç ne hikmettir bir daha ara ki bulasın. O yüzden sonrasında da yapmak için azıcık stoklarım. Daha önce verdiğim normal sütlü güllaç tarifinden sonra haydi bir de çikolatalı güllaç tarifi vereyim, yenilik güzel şeydir, bir deneyin bakalım :)
 
Malzemeler:
 
- 8 yaprak güllaç
- 6 su bardağı süt
- 2 su bardağı toz şeker
- 80 gr. sütlü çikolata
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1su bardağı Antep fıstığı
 
Yapılışı: Süt, şeker, kakao ve hindistan cevizi bir tencereye alınarak sürekli karıştırmak sureti ile birlikte kaynatılır. Karışım kaynamaya başlayınca içerisine çikolata da ilave edilerek ocaktan alınır. Güllaç yapraklarının ebatlarına uygun bir tepsiye, 1 yaprak güllaç yerleştirilerek (parlak yüzü üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.) üzerine 1 kepçe sıcak sostan dökülür. Bir kat güllaç bir kat sos olmak üzere dört kez aynı işlem tekrarlanır. 4. yaprak güllaç da soslandıktan sonra yarım su bardağı fıstık ve biraz çikolata rendesi serpilerek diğer güllaç yaprakları da aynı şekilde soslanır. Son olarak kalan sütün tümü dökülerek üzerine yarım su bardağı Antep fıstığı dökülür ve sütü iyice çekmesi için buzdolabında dinlendirilir. Dilimleyerek soğuk olarak servis edilir.

2 yorum:

Lezzet sarayı dedi ki...

Ellerine sağlık görüntü harika...

deeptone dedi ki...

ufffff be neeeeee bugünlerde zaten canım hep güllaç çekiyo. ya anneme sölüyüm bari de yapsın. herşeyin çikolatalısı olsuuun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...