9 Temmuz 2014 Çarşamba

Fırın Poşetinde Çıtır Tavuk Butları


Bazen reklamlarda görürüz ya, kocaman bir aile sofrası hazırlanmış, masaya çorbalar, sarmalar, börekler, pilavlar, salatalar, şerbetler ve illa ki nar gibi kızarmış tavuk butları konulmuş. İşte bu reklamlar tam hedefini buluyor demek ki, benim canım acayip çeker masadakileri, en çok da kızarmış tavuk butlarını :) Böyle bir aklıma düşen görüntünün ertesi gününde malzemeleri hazır edip yaptım, hem de kızartmadan, fırın poşetinde. Çok güzel oldu diyeceğim ama çekiniyorum, sizin de canını çektirmeyeyim şimdi :)

Malzemeler:

- 6 adet tavuk budu
- 2 adet yumurta
- 1 kase un
- 1 kase cornflakes
- 100 ml. süt kreması
- tuz, karabiber, kırmızı biber, köri

Yapılışı: Yumurta, krema, tuz ve baharatlar yayvan bir kaba alınarak birlikte çırpılır. Tavuk butları, bulamaç kıvamındaki bu karışıma yatırılarak yaklaşık yarım saat kadar içerisinde bekletilir. Cornflakesler bir poşet içerisine alınarak avuç içerisinde sıkıştırılmak suretiyle ufalanır. Ufalanan cornflakesler un ile karıştırılır. Yumurtalı-kremalı karışım içerisinde dinlendirilen tavuk butları cornfalakesli una batırılarak fırın poşetine dizilir. Fırın poşetinin ağzı kapatılarak makasla 2-3 yerinde minik kesikler açılır. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika kadar pişirilerek, sıcak olarak servis edilir.

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Ellerinize saglık en kısa zamanda deneyeceğim...
http://morlumutfak.blogspot.com.tr/

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
www.cay-makineleri.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...